Orosz-ukrán háború

Felszálltak az amerikai vadászgépek Lengyelországban: Meglett az eredménye Putyinék rakétázásnak

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.02 | 13:18
  • trendindex: 2

Ez lett a következménye a lengyelországi légi incidensnek

Az orosz légierő Ukrajna elleni intenzív támadásai miatt a lengyel légtér védelmére folyamatos járőrözésbe kezdett kedd hajnalban két lengyel és két amerikai F-16-os vadászgép, valamint egy utántöltő repülőgép – jelentette be kedden a lengyel hadsereg műveleti parancsnoksága.

Scat VII, a P-51 Mustang once flown by triple-ace fighter pilot Robin Olds, flies along four F-16C Fighting Falcons assigned to the 480th Fighter Squadron, Spangdahlem Air Base, May 28, 2019. (U.S. Air Force photo by Master Sgt. Roidan Carlson)

A gépek a közép-lengyelországi Lask légibázisról szálltak föl. A műveleti parancsnokság felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a folyamatos járőrözés, amely az ország keleti felére koncentrál, állandó magasabb zajszinttel jár.

A lengyel légvédelem pénteken egy légi eszköz ideiglenes, néhány percig tartó behatolását észlelte kelet felől az ország légtérébe. Emiatt akkor szintén felszálltak F-16-osok.

A NATO később orosz robotrepülőgépként azonosította behatoló légi eszközt.

A légtérsértés környezetében a lengyel területvédelmi erők kutatást indítottak annak felderítésére, hogy nem rakéta hatolt-e be, és esetleg valahol becsapódott, de egy szombati hivatalos közlemény szerint

Pawel Zalewski nemzetvédelmi miniszterhelyettes az RMF FM kereskedelmi rádiónak nyilatkozva elmondta kedden:

a hazai radarok adatai és a NATO információi szerint is biztosra vehető, hogy a behatoló eszköz elhagyta Lengyelország légterét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Életveszélyes az Apple új terméke
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 05.