Orosz-ukrán háború

Putyin megrendítő beszédet tartott, sokakat említett benne

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.18 | 09:18

Hackertámadás miatt egy órát csúszott Vlagyimir Putyin orosz elnök előre behirdetett, az orosz sajtó szerint „rendkívül fontos” és „nagyon érdekes” beszéde, amit a Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF) éves rendezvényén tart Szentpéterváron.

Kép: MTI/Kreml

BBC beszámolója szerint Putyin arról beszélt, hogy a világban új hatalmi központok kezdenek kialakulni, ami azzal jár, hogy az egyetlen nagyhatalom köré épülő „régi világrend” természeténél fogva kezd instabillá válni.

Putyin szerint az Egyesült Államok úgy tesz, mintha nem látná, hogy vannak más erős központok is a világban. Hozzátette, a nyugati nemzetek még mindig a múlt században élnek – más államokat pedig gyarmatként kezelnek. Putyin úgy látja, hogy a Nyugat rossz államokat igyekszik elszigetelni és eltiporni.

Azt is elmondta, szerinte

az európai vezetők „súlyos csapást mértek” saját gazdaságukra. Az orosz elnök úgy látja, az EU országaiban nő az infláció, és hozzátette, az európai emberek valódi érdekei háttérbe szorulnak. Az Európai Unió „teljesen elvesztette szuverenitását”, és úgy táncol, ahogy fütyülnek neki

– idézett az Index a Guardian tudósításából.

Putyin azt mondta a nyugati országokról, hogy azt gondolják: a világ többi része „az ő udvartartásuk”, ezért az általuk rossznak tekintett államokat megpróbálják elszigetelni vagy megszüntetni. A Nyugati ezeket az államokat „gyarmatként” vagy „másodrendű” államként kezeli – állapította meg. Szerinte ide vezethető vissza az a rohamokban kitörő oroszellenesség és az Oroszország elleni szankciók is.

Putyin az Oroszország elleni nyugati szankciókat

„meggondolatlannak és őrültnek” minősítette, amely szerinte „erőszakkal egy csapásra próbálja szétverni az orosz gazdaságot”.

Szerinte ahhoz, hogy Oroszország a jövőben sikeres legyen, függetlennek kell maradnia, és le kell vonnia a megfelelő következtetéseket. Putyin a szankciókat „kétélű fegyvernek” is nevezte, és azt mondta, hogy a nyugati országok fontolgatják, hogy

ne csak Oroszországgal szemben, hanem minden olyan országgal szemben szankciókat vezessenek be, amelyek kiesnek a kegyeikből.

A jelenleg zajló hadműveletektől Putyin azt mondta: Oroszország célja a donbaszi emberek megvédése, és hozzátette, hogy a „különleges katonai művelet” összes célját végre fogják hajtani.

Forrás: Propeller.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló