Sport

Kerekebb fenék, javuló állóképesség! Ezzel az 5 csípő gyakorlattal a szex is jobb lesz!

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.11 | 18:05

Csökken a hátfájás, javul a csipőmobilizáció is - erre a gyakorlatsorra senki sem mondhat nemet.

Fotó: Pixabay CC0

Hát nap, váll nap, láb nap, kardió nap. Tök jól meg a guggolás, és a kitöréseid is profik, a vádlidat is bárki megirigyelheti.  De vajon nem hagysz-e ki minden edzéskor valami nagyon fontos dolgot? A csipő izmait erősíteni és nyújtani is kell. A nyújtás a legfontosabb, ezt akár minden edzés után is megcsinálhatod. És hogy miért fontos, hogy a csípőnket se hanyagoljuk el? Mert a feszült csípő flexor nagyon sok probléma okozója. Ez az izom felel az egyensúlyunkért, képessé tesz minket az ülésre, állásra, arra, hogy lehajoljunk valamiért. Szinte minden mozgásformában részt vesz a csípő is. Ha ülőmunkát végzel, akkor neked még jobban figyelned kell arra, hogy megdolgoztasd a csípő izmokat és a csípő körüli izmokat is.

via GIPHY

Az ülés során ugyanis gyengül a farizom és megnyúlik, a csípőhajlító pedig megrövidül és szintén nagyon elgyengül. Ha ezt nem korrigáljuk rendszeres mozgással, akkor megássuk a sírgödrét a csípőnknek. Ugyanis a csípő helyes működéséhez a hajlékonyság elengedhetetlen.

via GIPHY

A csípő rendellenes működése sok gondot okozhat, a leggyakoribb tünetek közé tartozik a rossz testtartás, hátfájdalom, vérkeringési zavar és bizony a csökkent szexuális teljesítmény is. Hogy megelőzd a bajt, ahhoz statikus hajlékonysági gyakorlatokat és csípőhajlító gyakorlatokat is kell végezned. A csípőizmaid rugalmassága ugyanis létfontosságú.

via GIPHY

Íme 5 gyakorlat, amivel erősítheted a csípőizmokat,  de ne feledkezz meg majd az edzés után a megfelelő nyújtógyakorlatokról sem!

#1 Tárogatás oldalfekvésben, gumikötéllel/gumiszalaggal

#2 Csípőemelés

#3 Gyors és lassú oldalazás (mint a kosárlabdások)

#4 Oldalra lépegetés gumikötéllel

#5 Séta korcsolyázást utánozva előre és hátra gumikötéllel

#+1 Lábtolás gépen (megfelelő edzettségi szint esetén)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.