esport

Vasárnap van Magyarország első hivatalos nemzeti e-sport bajnoksága, a Magyar Elit Bajnokság

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.10 | 14:02

Az e-sport hihetetlen felfutása a világban itthon is érezteti hatását. A tízmillió dollárban mérhető díjazású tornákon a hazai csapatoknak itthoni versenyek hiányában nehéz felkészülni. Most hétvégén a Leauge of Legends, rövidebb nevén LOL versenyzői indulnak a most induló Magyar Elit Bajnokságban.

leaugeoflegends_2000

A Magyar Elit Bajnokságban évente két szezont tartanak, mint a foci bajnokságban. A 2016-os őszi szezon az első, és minden idényben, tehát évente kétszer, kétmillió forintos nyereményalappal jelentkezik a bajnokság: minden szezonban a győztes csapat másfél millió, a második helyezett csapat pedig ötszázezer forintos díjat zsebel be, természetesen az egyéb hardveres nyeremények mellett. A pénzdíjra azért van szükség, mert a csapatoknak így már a kezdetektől megéri együtt maradni, építkezni, márkát építeni, és keményen készülni a következő szezonra is.

elitbajnoksag

Most vasárnap hat csapat fog megküzdeni egymással a bajnokságban. A selejtezőket a Battlegrounds rendszerén keresztül bonyolították le a szervezők. A bajnoki mérkőzések vasárnaponként vannak, és minden mérkőzést online közvetíteni fognak.

A bajnokság célja, hogy a végén világszinten is bevethető magyar Leauge of Legends csapatok szülessenek.

Ha meg akarod nézni a döntőt, és ott akarsz lenni egy történelmi pillanatnál: december 11-én lesz 17 órától a Docler Székházban a X. kerületben Budapesten, Expo tér 5-7. alatt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló