Extrém

A legmenőbb nagyi: Peggy Oki az első gördeszkások között kezdte, és 63 évesen is bead minden trükköt

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.14 | 18:18

Ő nyerte meg az első nőknek rendezett freestlye versenyt.

Forrás: Instagram

Bár a gördeszkás kultúrát – pláne a kezdettekkor, a ’70-es években – alapvetően a férfiak uralták, a sok letolt gatya és Old School Vans cipő között megbújik egy-egy szuper vagány nő is. Ilyen Peggy Oki is, a ma már 63. életévét töltő kaliforniai nagyi, aki anno az extrém sport első hullámában vált ismertté, és már 1975-ben maga mögé utasított mindenkit a Del Mar Nationals női freestyle versenyen. Peggy egyedüli lányként csatlakozott a Z-boys-hoz, ám elmondása szerint ez sosem hátráltatta:

“Azt csináltam, amit a legjobban szeretek. Sosem gondoltam arra, hogy én vagyok itt az egyedüli lány, és miért nincsenek barátnőim.”

Azóta persze már sok víz lefolyt a Dunán, olyannyira, hogy a gördeszkázást felvették a Tokióban tartandó olimpiai játékai közé, így végre esélyt kapott arra, hogy a szubkulturális közegből egy ismert és elismert sportággá nőhesse ki magát. Peggy szerint ez fontos mérföldkő az extrém sportok történetében, és bízik abban, hogy hamarosan még több lány kap majd kedvet, hogy kipróbálja a deszkázást. Egy valami biztos: ő annyira lázba jött a hírtől, hogy már be is újított pár új lapot a közeli skateshopból.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló