Labdarúgás

Lewandowski: “a gólszerzés rabja vagyok!”

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.27 | 14:18

Négy gólt rúgott kedden a Crvena zvezda ellen a lengyel támadó.

A Bayern München lengyel labdarúgója kedden négy találattal járult hozzá a Crvena zvezda elleni kiütéses, 6-0-s sikerhez a Bajnokok Ligája csoportkörében. A belgrádi mérkőzés után a lengyel center a közösségi oldalán annyit jegyzett meg: “Tartozom egy vallomással… A gólszerzés rabja vagyok”.

Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Lewandowski az 53. percben büntetőből kezdte meg a gólgyártást – és szerezte a müncheniek második gólját -, majd a 67. percben ő alakította 5-0-ra az állást úgy, hogy a harmadik és negyedik találat is az ő nevéhez fűződik. A csatár az első félidőben is betalált a szerbek kapujába, de a beadás előtt csapattársa, Tolisso kezét érte a labda, ezért azt a gólt nem adta meg a játékvezető.

A lengyel támadó csapata mind az öt csoportmeccsén eredményes volt a 2019-20-as BL-kiírásban. Az európai szövetség (UEFA) összefoglalójában emlékeztetett, hogy korábban hasonlóra csupán négy játékos volt képes: Alessandro Del Piero (Juventus) az 1995-96-os, a Ferencváros jelnlegi vezetőedzője, Szerhij Rebrov (Dinamo Kijev) az 1997-98-as, míg Neymar (Paris Saint-Germain) és Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a 2017-18-as idényben. Lewandowski öt BL-csoportmeccsen 10 gólt lőtt, és ezzel a góllövőlista élére került.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló