Tech

Felszállt a Boeing elektromos önvezetőtaxija

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.24 | 12:18

Sikeresen felszállt, repült egy kicsit, majd landolt.

Lassan már nem tudjuk számon tartani, hány techóriás foglalkozik mostanában repülő taxival. Az Intel már egy ideje repteti a sajátját, az Uber is ügyködik valamin, de még az Audi is mutatott egy koncepciót. Kisebb vállalatok is foglalkoznak ilyesmivel, például a SureFly, de magánszemély is épített már magának repülő autót, ami még működik is.

A Boeing főleg utasszállítógépekről ismert, viszont ők is készítettek egy repülő taxit, amely most túl is van az első sikeres fel és leszállásán. Szóval nem ment sehova, csak függőlegesen mozgott, de még ez is egész jó teljesítmény ezen a piacon.

Magától értetődően egy ilyen szerkezet akkor jó, amikor a felszíni közlekedés bonyolult vagy nem praktikus. Különösen városi közlekedésre szánják, ahol gyakran megtelnek az utak. A tervek szerint 80 kilométert lesz képes megtenni egy töltéssel úgy, hogy közben nem zavarja a városlakókat, köszönhetően a halk elektromos motornak.

A fejlesztés csak az első kihívás

Rengeteg kérdés felmerül, amikor a közemberek önálló repkedéséről van szó. Ki ülhet bele? Hol fog leszállni? Mikor repülhet? Egyáltalán hol repülhet? Talán most a repülő taxi tökélyre fejlesztése a nehéz feladat, de amint ezzel megvannak, jöhetnek ezek a jogi kérdések minden egyes országban, ahova szeretnék eljuttatni a terméküket. Már ha egyáltalán van jövője a közemberek légi közlekedésének.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló