Autó

Az Audi és az Airbus közösen csináltak egy drónautót

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.07 | 17:47

A héten tartják a minden évben megrendezett Geneva Motor Show-t. Tavaly az Airbus elhintette, hogy készítenek egy drónautót. Idén be is mutatták a Pop.Up. névre keresztelt járművet, amit az Audival és az Italdesignal karöltve készítettek.

Fabrice Coffrini / AFP

Ahogy ezektől a korszerű, futurisztikus járművektől elvárható, a drónautó elektromos és önvezető. Kétszemélyes, az utastérben pedig csak két ülés és egy 49 inch-es monitor kapott helyet.

Az utasok szemmozgással, érintéssel és hanggal tudnak kommunikálni a járművel, ami az utasok arcát is felismeri.

Szóval néhány szó elég és már repülhetsz, vagy gurulhatsz is az úti célod felé. Az egész csak úgy lehetne még menőbb, ha az autó át tudna változni helikopterré. Ezt sajnos nem tudja, a használójának még otthon kell kitalálnia, hogy repülni vagy gurulni akar, ugyanis a propellerek külön tartozéknak számítanak.

A Pop.Up. sose kerül gyártásra

Ez a projekt a jövő lehetőségeinek a felfedezéséről szól, nem arról, hogy készítsenek egy forgalomba kerülő drónautót. Erre amúgy se lenne nagy szükség, különösen nem magánszemélyként.

Az alábbi videó a tavalyi eseményre készült, ebből kiderül, hogy az első verziónak még teljesen más dizájnt szántak, viszont a funkciókról nem változott az elképzelésük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló