Tech

Új kütyüvel rukkolt elő a hoverboard feltalálója

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.27 | 14:16

Egykerekű, villany hajtja, de nem kell rajta kisterpeszben állni. A kínai feltaláló szerint a jövőben ilyen jószágokkal fogunk munkába járni.

Tudjuk, hogy a többség meg van rökönyödve. A hoverboard annyira egyszerre bukkant elő az összes kínai gyártónál, hogy a fene se gondolta volna, hogy van feltalálója. Pedig akad, Shane Chennek hívják, és nem lett milliárdos az ötletéből. Ami még szomorúbb, a kisebb karriert befutott, vádli közé szorítható egykerekű járgánya sem igazán jött be. Szerencsére a feltaláló nem csüggedt el.

iota_2

Chen legújabb találmánya a két korábbi járgány tulajdonságait egyesíti. A Solowheel Iota nevű eszköz két vaskos, de kis sugarú kerékből és kettő, oldalt rögzített lapból áll. A motor a kerék belsejében kapott helyet, az irányítás pedig egyensúlyozással történik.

iota_1

A jelenleg csak Kickstarteren megvásárolható Iota most 395 dollárba kerül előrendelve. Ha eljut a boltokig, akkor már 600 dollárt fog kóstálni.

És hogy mire jó? Chen szerint a munkába járás eszköze lehet, ugyanúgy, ahogy a roller. Kis helyet foglal, gyorsan újratölthető, és ami a legfontosabb, nem néz ki hülyén, aki egy Iotán suhan a munkahelye felé. Ez utóbbi miatt már esélyesebb a tartós sikerre, mint a hoverboard valaha volt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.