Tech

50000 házat változtatna egyetlen hatalmas naperőművé a Tesla

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.05 | 13:43

Ausztrália csúcssebességen pörög rá a megújuló energiaforrásokra.

(kép: Pixabay)

A hatalmas ország javarészt még mindig szénhidrogénekből nyeri a villamos energiát, egy 2016-os kimutatás szerint 60%-ban szén elégetéséből, ezen kívül gázüzemű turbináik vannak még jelentős számban (mindkét nyersanyagból van nekik bőven), míg a megújuló energiaforrások csak 14%-ot tesznek ki.

Most viszont egy határozott lépést tennének az ellenkező irányba, mivel egyrészt az erőműveik kezdenek elöregedni, másrészt a szénhidrogénekért nagy a kereslet a külföldi piacokon így azokat jó pénzért értékesíteni is tudnák. Kézenfekvő megoldásnak tűnik viszont a napenergia, aminek felhasználására most a Teslával közösen vágnak bele egy hatalmas projektbe: az ország déli területein 50000 (próbaként először valamivel több mint 1000, aztán 24000, végül négy év alatt érnék el a teljes számot) házat akarnak ellátni napkollektorokkal és Tesla akkumulátorokkal, az egészet pedig összekapcsolva lényegében egy hatalmas naperőművet hoznának létre.

Természetesen a programban részt vevő házak részesülnének a megtermelt villamosáramból, sőt, a számítások szerint nem csak ezeket az otthonokat lehetne ellátni, de még eladható plusz energia is keletkezne.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló