Tech

Nézz körbe a haszontalan robotokat építő svéd lány laborjában!

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.09 | 16:38

Mesterséges hülyeségnek hívja a technológiáját Simone Giertz, akit sokan a „béna robotok királynőjeként" ismernek a neten. Robotjai pont egy fokkal rosszabbak annál, hogy normálisan működjenek, de pont ez bennük a lényeg. Szép lány + tech + humor = mennyország!

Nincs jobb recept egy internetes szenzációhoz, mint egy haszontalan robotokat építő gyönyörű lány, akinek még ráadásul a humora is jó. A svéd YouTube-sztár annyiban hasonlít PSY-hoz, hogy komolyan veszi a hülyeségét, de ő a tánc helyett saját építésű, tudatosan használhatatlan robotjaival hívta fel magára a figyelmet.

A Wired magazinnak pár napja tartott egy idegenvezetést a laboratóriumában, ahol bemutatja a fogkefés bukósisakot, a seggtörlő-fúrógépet, az egy helyben vonagló kutyát, a tapsológépet és még sok más, teljesen haszontalan robotot. Például egy Trump ihlette puncifogdosó masinát is.

Eleinte nyilván nagyon béna robotokat csináltam. Aztán pont emiatt döntöttem úgy, hogy a vicces oldaláról fogom meg a dolgot

– meséli a kezdetekről. Bejött neki, már több mint 420 ezer feliratkozó van a YouTube-csatornáján, videói milliókhoz jutottak el. Nem csak poénkodni tud egyébként, a fenti videó végén azt is kifejti, hogy fontos, hogy az ember a kudarcokat is képes legyen megélni – ő például saját maga elé állított görbe tükröt, és híres lett vele.

Tapasztalatból mondjuk, hogy egy egész estét el lehet tölteni a néhány tucat hülyébbnél hülyébb videója nézegetésével. A pofozós ébresztőórával érte el az eddigi legnagyobb sikert; szegény megszenvedett érte, mivel a forgatás alatt csúnyán beleakadt a haja egyszer-kétszer.

Nyitókép: YouTube/Wired


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló