Tech

Ez az okosbicikli forradalmasíthatja a városi közlekedést

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.06 | 17:33

A Volta tervezői nem kevesebbet állítanak, mint hogy megépítették a lehető legjobb elektromos bringát. Lehet, hogy igazunk van, de egyelőre még nem kell attól tartani, hogy tömegesen jelennek meg az utakon.

Elektromos bicikliből rengeteg van, de a Pure Cycles csapata nem kisebb célt tűzött maga elé, minthogy megalkossa a legjobbat. Hosszas tervezés és néhány kínai gyárlátogatás után megalkották a Volta fantázianevű városi járművet, amelyet egyenesen okosbicikliként emlegetnek. Ez itt az:

volta
kickstarter.com

Kezdjük ott, hogy állítólag csak 35 font, vagyis kevesebb, mint 16 kiló a súlya, ami ebben a kategóriában nem is rossz. A motort a hátsó kerékagy, az akkumulátort a váz rejti. Fékezésnél visszanyeri az energia egy részét, így a hatótávja állítólag 40 mérföld (64 kilométer), és így megy fel a domboldalon:

voltagif
kickstarter.com

Két változatban készül, lánccal (és váltóval), illetve fogasszíjjal hajtva. Utóbbi annak előnyös, aki nagyon tart az olajfoltos nadrágoktól. Beépített világítás és féklámpa teszi biztonságossá a városi biciklizést, és van benne GPS is, arra az esetre, ha megpróbálnák ellopni. Állítólag már akkor jelzést küld a telefonunkra, ha valaki elkezdi piszkálni a kerékpártárolóban.

A Pure Cycles a Kickstarteren kezdett pénzt kalapozni a sorozatgyártáshoz, és a tervezett 75 ezer dollár duplája, több mint 150 ezer dollár jött össze. Pedig egyáltalán nem olcsó mulatság: ha szeretnéd megkapni az egyik első példányt, 1500 dollárt (több mint 430 ezer forintot) kell leszurkolni. De végülis megéri, ha tényleg ez a jövő biciklije.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.