Tech

Nem kell többé politikát nézned az Instagramon, ha nem akarsz

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.25 | 19:35

Az Instagram új irányvonalat követ a politikai tartalmak kezelésében. A felhasználók mostantól alapértelmezés szerint nem találkoznak politikai tartalmakkal azoktól az oldalaktól, amelyeket nem követnek. Azonban lehetőségük van a beállítások között ezt a korlátozást kikapcsolni, ha szeretnék.

Illusztráció: freepik.com

A Meta, amely az Instagramot is működteti, azt szeretné, ha a platform mindenki számára kellemes élményt nyújtana. Adam Mosseri, az Instagram és a Threads vezetője hangsúlyozta, hogy a változások célja, hogy megőrizzék a politikai tartalmakkal való interakció lehetőségét, miközben tiszteletben tartják az emberek preferenciáit a politikai tartalmak fogyasztásának mennyiségét illetően.

Ha úgy döntesz, hogy politikai tartalmakat megosztó fiókokat követsz, nem akarunk közéd és a posztjaik közé állni, de nem is akarunk kifejezetten politikai tartalmakat ajánlani olyan fiókoktól, amelyeket nem követsz – közölte a Meta februárban.

A felhasználók tehát mostantól maguk dönthetnek arról, hogy szeretnék-e, hogy az Instagram politikai tartalmakat ajánljon nekik. Ez a lépés az Instagram részéről egy újabb módja annak, hogy a felhasználói élményt személyre szabottabbá és kontrollálhatóbbá tegyék.

Via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.