Tech

Androidosoknak elérhetővé vált a mindent megtaláló funkció

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.12 | 12:45

A Google bejelentette legújabb szolgáltatását, ami forradalmasíthatja a keresést és a tárgyak megtalálását. A Find My Device nevű rendszer új lehetőségeket kínál a készülékkeresés terén, és hamarosan világszerte elérhető lesz.

Illusztráció: 123rf.com

A régebben már ismert készülékkereső szolgáltatás továbbfejlesztett változata most már képes arra, hogy offline és kikapcsolt állapotban is megtalálja az eszközöket. Ez azt jelenti, hogy még akkor is nyomára lehet akadni egy elveszett vagy lemerült készüléknek, ha az éppen nem kapcsolódik az internethez vagy kikapcsolt állapotban van. Bár ez a különleges funkció egyelőre csak a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro eszközökön érhető el, a tervek szerint a jövőben más androidos készülékekre is kiterjesztik.

A szolgáltatást harmadik fél által fejlesztett – az Apple-féle AirTaghez, a samsungos SmartTaghez és a Tile-hoz hasonló – kütyükkel is össze lehet majd kapcsolni. Ezeket kifejezetten azért fejlesztették, hogy kulcstartóra, pénztárcába, bőröndbe illetve tulajdonképpen bármire rá lehessen kapcsolni őket, így aztán bármi meg is található segítségükkel.

A szolgáltatás a Nest okosotthon-eszközeivel is összekapcsolható, így még könnyebb lesz megtalálni az elveszett vagy elrejtett tárgyakat otthon is.

Fontos megjegyezni, hogy a Find My Device az Android 9 vagy annál újabb operációs rendszert futtató eszközökön érhető el, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi androidos készülékek nagy részén használható lesz.

A Google nemrég együttműködési megállapodást kötött a Apple-lel egy olyan szabvány kidolgozására, ami megakadályozza, hogy a rendszerrel bárki visszaéljen, és mások megfigyelésére, követésére használja azt.

Via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Celeb
VV Gigi elképesztő dologra készül
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.