Tech

Így alakítja át a technológia a maszturbálási szokásainkat

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.15 | 15:45

Ön kielégítően önkielégít? A technológia mindent megváltozatott a paplan alatt is.

sex_pexels-photo-242303_2
Fotó: Pexels.com CC0

A technológia az egész életünket megváltoztatja inkább gyorsan, mint szép lassan, ez nem újdonság. De viszonylag ritkán látunk be az árnyékba, hogy miképp befolyásolja az orrtúrástól a maszturbációig mindenki titkos életét. Egyébként meg ne becsüljük le az önkielégítést, ahogy Woody Allen tiltakozott:

Szálljanak le végre a maszturbációról, végül is szex azzal, akit a legjobban szeretek a világon.

Viccet félretéve, egy igen komoly vizsgálat foglalkozott változó életünknek ezzel a titkos, de fontos ágával. Ian Kerner szexuális tanácsadót és szex terapeutát a Mashable kereste meg, és szerinte a legfontosabb változás, hogy a maszturbáció kompakt és mobil lett, amit ő opportunista maszturbációnak nevez.

Egy férfinek már nem kell megterveznie, hogy hol és mikor maszturbáljon. A technológia segítségével az első ötletre megteheti bármikor és bárhol.

Vagyis, amíg régen egy férfinek gondosan meg kellett terveznie, a helyet, és időpontot, hogy kéznél legyenek a szexlapok vagy VHS videólejátszó közelében kellett lennie, hogy berakhassa a másolt pornókazettát, ma már mobilon, tableten, PC-n, laptopon, bárhol, bármikor, bárhogyan csinálhatja.

Nézzük a számokat és százalékokat. A férfiak maszturbálás közben:

  • 52,9 százalékban mobilról néznek pornót vagy szexképeket
  • 36,3 százalékban PC-t vagy notebookot használnak a nemes célra
  • 10,8 százalékban táblagépről élveznek

Ráadásul mindenki olyan típusú pornóra gerjedhet, ami neki a legmegfelelőbb, ami még inkább segíti, hogy bármikor, bárhol csinálják. Régen a a férifak sokszor kénytelenek voltak fitnesz videókat nézni, vagy fehérnemű katalógusokat maguk elé tenni, és ehhez a fantáziájukat is használni, történeteket kitalálni hozzá, ami felpörgette a vágyat a fehérneműbe bújt modellek kapcsán. Ehhez képest ma bármit és bárhol csinálhatsz, azonnal megkapod a vágyaidhoz illő pornóklipeket. Ezért opportunista ez a módszer, nem kell hozzá a fantáziád, nem kell magadból adni hozzá semmit.

A probléma

Az igazi probléma éppen ebből adódik. Azonnal megkapsz mindent, ezért gyorsan intézheted a dolgodat, nem kell idő semmire. A PornHub szerint az átlag idő kábé 9 perc, amit a férfi felhasználók az oldalon töltenek. A való világban ez egy nőnek nagyon kevés, nekik legkevesebb 30 perc kéne, hogy előjátékkal, és a tényleges aktussal együtt ráhangolódjanak az együttlétre, és tényleg élvezzék azt. Helyette kapnak egy csomó pasit, aki megszokta, hogy minden igénye és vágya percek alatt teljesül, és ez neki jó. Na, ez már komoly kommunikációs és szexuális probléma.

Egyszóval a netes szex komoly problémákat okozhat az igazi társas együttlétek során.

És ez még mindig az egyszerűbb probléma, van rosszabb is. A nagyobb gubancért a kötődésért felelős neurokémiai anyag, az oxitocin a felelős. Szex közben, főleg a nőknél, de a férfiaknál is nagy mennyiségben termelődik oxitocin, ami segíti, hogy szex után érzelmi kötődés alakuljon ki a partnerek között. A nagyon gyors, és bármikor elkövethető maszturbáció esetén viszont az oxitocin termelése feladó nélkül marad.

 

Így mostanában egy rakat pornófüggő férfi küzd azzal, hogy a pornó izgalmas számára, de emiatt az igazi szex, pláne a partnerével, teljesen érdektelenné válik. Bármilyen hülyén hangzik is, ésszel kéne kielégíteni a sietős vágyainkat is, különben hosszú távon elveszítjük az emberi kapcsolatainkat, és elindulunk a guminő felé vezető szomorú úton.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló