Tech

Egy videójáték segít újraépíteni a Notre Dame tetejét

  • Szerző:Lifecycles
  • 2019.04.17 | 11:03

Az Assassin's Creed csapata nagyon részletesen lemodellezte a székesegyházat, amikor a Franciaországban játszódó részt, a Unity-t csinálták.

A Ubisoft szakembere, Caroline Miousse két évet töltött az épület lemásolásával, hogy a lehető legtökéletesebben átvihesse a játékba. Szóval van egy elég pontos tervrajzuk a Notre Dame belsejéről és külsejéről.

Az Assassin’s Creed készítői egyébként hatalmas hangsúlyt fektetnek a játékaikban megjelenő műkincsekre és történelmi épületekre. Ez pedig a széria összes részéről elmondható, a másodikban például brutálélethűen ábrázolták Firenzét, a Brotherhoodban pedig benne vannak Róma nevezetességei.

Így néz ki a Notre Dame az Assassin’s Creed Unity-ben.

Sőt, a National Geographic-nál is lapul egy 3D-s másolat, amelyet Andrew Tallon készített még 2015-ben. Tallon munkája öt milliméter pontossággal készült, ha minden igaz, tehát két szuperpontos 3D-modell is rendelkezésre áll az újjáépítéshez.

Kezd összeállni, Salma Hayek férje felajánlott 32 milliárd forintot a Notre Dame helyreállítására, emellett Szeged és Székesfehérvár városa is felajánlott 10-10 ezer eurót. Habár a közel 850 éves tető megsemmisült, a legszebb és nagyon régi kincsek szerencsére megmenekültek.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sorozatok
Itt a Batwoman első trailere
  • szerző:nuus
  • 2019. 05. 17.