Tech

Egy videójáték segít újraépíteni a Notre Dame tetejét

  • Szerző:Lifecycles
  • 2019.04.17 | 11:03

Az Assassin's Creed csapata nagyon részletesen lemodellezte a székesegyházat, amikor a Franciaországban játszódó részt, a Unity-t csinálták.

A Ubisoft szakembere, Caroline Miousse két évet töltött az épület lemásolásával, hogy a lehető legtökéletesebben átvihesse a játékba. Szóval van egy elég pontos tervrajzuk a Notre Dame belsejéről és külsejéről.

Az Assassin’s Creed készítői egyébként hatalmas hangsúlyt fektetnek a játékaikban megjelenő műkincsekre és történelmi épületekre. Ez pedig a széria összes részéről elmondható, a másodikban például brutálélethűen ábrázolták Firenzét, a Brotherhoodban pedig benne vannak Róma nevezetességei.

Így néz ki a Notre Dame az Assassin’s Creed Unity-ben.

Sőt, a National Geographic-nál is lapul egy 3D-s másolat, amelyet Andrew Tallon készített még 2015-ben. Tallon munkája öt milliméter pontossággal készült, ha minden igaz, tehát két szuperpontos 3D-modell is rendelkezésre áll az újjáépítéshez.

Kezd összeállni, Salma Hayek férje felajánlott 32 milliárd forintot a Notre Dame helyreállítására, emellett Szeged és Székesfehérvár városa is felajánlott 10-10 ezer eurót. Habár a közel 850 éves tető megsemmisült, a legszebb és nagyon régi kincsek szerencsére megmenekültek.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló