Tech

Ennyire hasonlít az igazihoz a játékban lévő Kalasnyikov

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.12 | 07:20

Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen! Röviden így foglalhatnánk össze napjaink legismertebb és talán legkedveltebb fegyvere, az AK-47 sorsát a videójátékok világában.

Az AK-47 neve nem véletlen (Avtomat Kalasnyikova obrazca 1947 goda), ugyanis éppen 70 éve, 1947-ben tervezték. 1949 óta a legnagyobb számban elterjedt gépkarabéllyá vált, számtalan fegyveres konfliktusban használták a mai napig, legyen szó akár önjelölt afrikai hadurak, afgán felkelők vagy modernizált hadseregekről.

Népszerűségét érthető módon a játékpiac is igyekszik meglovagolni, műanyag változattól a videójátékok piacáig már mindenhol ezt látni, hiszen ha egy számítógépes játékban AK-47 is van, egyből jobban szereti mindenki  – egész pofonegyszerű a recept. Nem véletlen, hogy a Counter-Strike (röviden csak CS) milliók által játszott lövöldözős játékban is ez az abszolút kedvenc. A kérdés csak az, hogy mennyire hiteles a kép, amit a készítők mutatnak?

Akadnak, akik szerint túlságosan idealizált változat csupán, amit a Counter-Strike mutat. Hogy igazukat bizonyítsák, fogtak egy valódi AK-t és kimentek vele a terepre:

Ahogy a videón is látható, a játékbeli változat sokkal pontosabb, szaladni szinte gyerekjáték vele, újratölteni egy pillanat műve, hogy bársonyosan duruzsoló hangjáról már ne is beszéljünk. Ha a valóságban is ilyen lenne, kicsit máshogy néznének ki a háborúk a világban, és a kanapéhuszárok nem esnének hanyatt, amikor véletlenül a kezükbe kerül egy igazi darab.

Nyitókép: John Moore/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.