Tech

Az androidos tabletek királya – teszteltük a Samsung Galaxy Tab S8 Ultrát

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.08 | 10:18

Ilyen amikor az iPadet verő képernyőméret találkozik a Wacom tolltechnológiával és a letisztult dizájnnal.

Hihetetlenül vékony, letisztult dizájn, ragyogó, ütős képernyő, amely hatalmas a tökéletes filmezéshez, fotószerkesztéshez vagy vázlatkészítéshez, valamint a teljesítmény, amely segít a Tab S8 Ultra-jának kiemelkedni a munkafolyamatokban. Bár az iPad kreatívabb alkalmazásokat támogat, és világosabb kijelzővel rendelkezik, de méretben és sokoldalúságban nem tud versenyezni.

A Samsung Tab S8 Ultra a legnagyobb táblagép, amit valaha láttunk. A legnagyobb iPad Pro képernyő 12,9 hüvelykes; A Samsung Tab S8 Ultra 14,6 hüvelykes. A Samsung egyértelműen magasra tette a lécet a tablet méretét illetően, de a nagyobb nem mindig jobb.

Egyetlen táblagép sem tudta igazán legyőzni az iPad Pro-t, bár ez nem azon múlik, hogy az iPad nagyobb, jobb képernyővel vagy szebb dizájnnal rendelkezik (ez az alkalmazásoktól függ. Az Apple AppStore több kiváló minőségű kreatív alkalmazást kínál, mint az Android Google Play Store ilyen egyszerű).

A kérdés most az, hogy a Samsung hihetetlenül mély, élénk és gazdag AMOLED képernyőtechnológiájával, valamint a dobozában található S tollal és rengeteg szoftveres okossággal megdöntheti-e a Samsung legújabb lemeze az iPad Pro kreatív uralmát?

Dizájn

Lehet, hogy a Samsung Galaxy Tab S8 Ultra egy hatalmas táblagép hatalmas helyigénnyel, de nevetségesen vékony, mindössze 5,5 mm vékony, olyan, mint egy Sportszelet, még a billentyűzettel együtt is. Profilja ellenére az Armor Alumínium testnek köszönhetően robusztus, 728 grammos súlya pedig masszív a kézben, ám a szélei vágták a kezemet.

A tablet eleje valóban teljes képernyőt fed le, két szelfi-kamerával. Az ujjlenyomat-szkenner a fül jobb oldalán található kijelző alatt található, és legyünk őszinték, ez sokkal rosszabbul működik valamiért mint az iPad megoldása, vagy az S22 Ultra megoldása.

A Tab S8 Ultra oldalán található egy USB-C port az adatokhoz és a töltéshez, a fémkeretbe mikrofúrt hangszórófuratok, valamint egy hangerő- és bekapcsológomb került. Ami a hátlapot illeti, a matt fémet csak egy kamera dudor és egy üvegcsík töri meg, ahol az S Pen mágnesesen tapad miközben közben vezeték nélkül töltődik.

Csak egy színopció áll rendelkezésre: a grafit.

Se nem szeretjük, se nem gyűlöljük a Tab S8 Ultra haszonelvű esztétikáját, egész egyszerűen célszerszámként tekintünk rá. A Tab hátulról nem néz ki olyan jól, mint egy iPad, de hihetetlenül különlegesnek tűnik, tekintettel arra, hogy milyen vékony és jól összeszerelt. A ragyogó AMOLED képernyőnek köszönhetően elölről pedig lenyűgöző látvány.

Képernyő

Az LCD-képernyőt használó iPadekkel ellentétben a Tab S8 Ultra a legnagyobb AMOLED képernyővel rendelkezik, amely minden eddigi táblagépet lealáz. Ez azt jelenti, hogy a feketék mélyebbek, a színei gazdagabbak és a kontrasztszintje pedig kiváló. Ha táblagépet szeretne filmekhez és tartalmak nézéséhez venni akkor, ez az.

A Tab S8 Ultra képernyője 16:10 képaránnyal rendelkezik, ez csak egy kicsit szélesebb, mint a Full HD. Ez azt jelenti, hogy akár egy Netflix sorozatot néz Full HD felbontásban, akár egy játékfilmet 21:9 arányban, az iPad mindig hatalmas fekete sávokat jelenít meg a kép mindkét oldalán. A Tab S8 sorozat viszont nem.

A Tab S8 Ultra képernyője selymesen sima, 120 Hz-es frissítéssel rendelkezik.

Van egy terület, ahol a Samsung zászlóshajója elmarad az iPad mögött, ez pedig a fényerő. Míg az iPad Pro 1000 nitre vagy magasabbra kúszik fel, a Tab S8 Ultra 420 nit körül mozog.

S Pen és kreatív alkalmazások

Az iPadekkel ellentétben az egész Tab S8 sorozatot tollal szállítjuk a dobozban, pontosabban egy S tollal. Ez a Samsung ceruza egy kicsit rövidebb, mint az Apple Pencil , és első használatkor természetesebbnek tűnik a puhább, tollszerűbb hegyének köszönhetően. Wacom technológiát is használ, mely akár 4096 nyomásérzékenységi szintet is támogat dőlésfelismeréssel, valamint remekül működik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló