Tech

Új fegyverrel bővül az orosz hadsereg arzenálja

Az orosz hadsereg már most is használ drónokat felderítésre, most viszont fegyvert készítenek belőlük, már dolgoznak a bombával felszerelt drónokon.

A szíriai tapasztalataik miatt kezdtek bele ebbe, ugyanis az ottani terroristák sima drónokra szereltek bombákat. Ezeket vetették be az orosz hadsereg ellen, de a légvédelmi rendszerük simán elbánt velük.

Arról nem mondtak semmit, hogy mikor lesznek kész, de jó okunk van kételkedni a projekt sikerességében, elvégre az oroszoknak nem mindig sikerül megvalósítaniuk a grandiózus terveiket. Legutóbb például olyan torpedót ígértek, ami a hangsebesség hússzorosával hasít, ez viszont nem jött össze. Ennél egyszerűbbnek hangzik egy bombás drón elkészítése, mondjuk láttunk már orosz drónt öt másodperc repülés után a falnak csapódni.

Ha el is készül, nagy gondot jelenthet a hatékonyságban a fejlett légvédelem és a drónelhárító rendszer. Ezért valószínűleg csak olyan helyen lehet majd használni őket, ahova az ellenség nem tudta olyan jól befészkelni magát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló