Tech

Rövidesen robotok csomagolják össze netes rendeléseinket

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.25 | 09:43

Úgy néz ki, a robotok rövidesen az utolsó olyan raktáros munkákat is megszerzik maguknak, amiket most még emberek végeznek.

Elhelyezni az árukat a polcokon és bedobozolni azokat, ez az egyik legdrágább és legmunkaerőigényesebb része az e-kereskedelemnek, és egyben a legnehezebben automatizálható folyamat.

Egészen a közelmúltig a robotokat külön ki kellet képezni az áruk egyenkénti azonosítására, de egy új generációjuk hatalmas nyilvános adatbázisokat használ a minél gyorsabb és megbízhatóbb azonosítás érdekében. A GoodHand Robotics nevű cég azt állítja, hogy számos elosztóközpontban jelenleg tesztelés alatt álló robot munkásai ötven százalékkal gyorsabban tudják mozgatni a termékeket, mint az emberek.

Az ilyen, automatizációra specializálódott cégek azt mondják, hogy az általuk épített robotok az emberek hatékonyságát is növelik, a krónikus munkaerőhiányt pedig csökkentik.

Az amerikai e-kereskedelmi bevételek tavaly elérték a 390 milliárd dollárt, ami 2012-höz képest 70 százalékos emelkedést jelent, Kínában és Indiában a növekedés még gyorsabb.

Címlapfotó: Wall Street Journal Youtube


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló