Tech

Letarolta a TIER Siófokot: imádják az e-rollert a nyaralók

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.27 | 13:48

Gyorsan népszerű lett a TIER Siófokon, egy hónap alatt több mint 10.000 e-rolleres utazás indult

Egy hónapja érkezett meg a TIER 250 darab e-rollerje a Balaton partjára, a használati adatok alapján pedig a siófokiak és a városba érkezett turisták rövid idő alatt megkedvelték ezt a környezettudatos közlekedési megoldást. A klímasemleges szolgáltatásnak köszönhetően hosszabb távon is csökkenhet az autók aránya a városban. Az első hónap pozitív tapasztalatai alapján a világ vezető mikromobilitási vállalata és Siófok vezetése is bízik a sikeres folytatásban és szeretnék hasonló sikerekkel befejezni a 2022-es szezont.

Siófok a második magyar város, ahol elérhetővé vált a TIER szolgáltatása, az indulás óta eltelt egy hónapban pedig már több mint 3.300 felhasználó próbálta ki az e-rollereket.

A TIER adatai szerint naponta átlagosan kétszáznál is többen indítanak bérlést és közel 2,6 kilométert tesznek meg a környezetbarát e-rollerrel, mielőtt leparkolnának a városban kijelölt 46 parkolási helyszín egyikében. A felhasználók az első 30 nap alatt már több mint 26.000 kilométert tettek meg a Balaton partján, ezzel akár 130-szor megkerülhették volna az egész tavat. A szolgáltatás kiemelkedő sikerét jelzi, hogy az átlagos siófoki felhasználó legalább háromszor bérelt már e-rollert, amely a visszatérő rollerezők nagyobb arányára utal.

 

A siófoki indulás óta eltelt egy hónap nagyon sikeres időszak a TIER magyarországi történetében. Az e-roller szolgáltatás rendkívül népszerű a siófokiak körében és az adataink szerint régiós szinten is kiemelkedő a felhasználók száma a városban

– mondta el Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere. – A nyári időszakban a helyiek és a turisták körében is jelentős az igény a mikromobilitási megoldásokra, az e-rollerek ideálisak lehetnek akár a nyaralók számára, városnézésre is.”

Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sikeres az együttműködésünk a TIER-rel. A szolgáltatás elindításától kezdve azt látjuk, hogy a siófokiaknak és a városba látogatóknak is tetszik ez az új közlekedési mód és a TIER-től kapott használati adatok is ezt mutatják. Egy ilyen szolgáltatás működtetése összetett feladat, amely folyamatos odafigyelést és kommunikációt igényel, a TIER azonban nagyszerű partnerünk ebben. A TIER rollerek siófoki megjelenése éppen a főszezonra esik, így a valós nyári terhelés tapasztalatait tudjuk levonni és ezek közös elemzésével megalapozhatjuk a sikeres folytatást.

mondta Bardócziné dr. Molnár Anita, Siófok város alpolgármestere az együttműködésről.

A TIER célja, hogy 2022-ben világszerte tovább erősítse piaci helyzetét és ahogy Európában, Magyarországon is újabb városokban indítsa el fenntartható szolgáltatását. A siófoki terjeszkedés megmutatta, hogy a magyar felhasználók szívesen próbálják ki a mikromobilitási megoldásokat, azok jól illenek a meglévő helyi közlekedési hálózatokba. A TIER e-rollerszolgáltatása Siófok mellett Budapesten érhető el, ahol a tavaly szeptemberi indulás után rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert a városlakók körében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló