Tech

Teljesen új területre merészkedik a Netflix – Érkezik a Netflix cloud gaming

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.22 | 09:48

A Netflix legújabb fejlesztését egy álláshirdetés buktatta le.

Az Apple Arcade mintájára tavaly indította el a saját mobiljátékos részlegét a Netflix, amit ugyan nem nyomkodnak még annyian, mint a nagy riválist, azért hónapról hónapra egészen szépen gyarapodik.

A Netflix Gaming eddig tehát inkább az alkalmi mobiljátékosokra lőtt, a nagyobb szolgáltatásokkal szemben pedig – mint amilyen az Xbox Game Pass, a megújult PS Plus, vagy a GeForce Now – labdába sem nagyon rúgott. Ez azonban hamarosan drasztikusan megváltozhat, ugyanis mint a Netflix egyik legfrissebb álláshirdetéséből kiderült, már gőzerővel dolgoznak egy olyan felhő-alapú játékszolgáltatáson, ami a legnagyobbakkal szemben is felveheti a versenyt.

Ezek a Netflix legdrágább sajátgyártású filmjei

A meghirdetett posztra egy vezető szoftvermérnököt keresnek, aki a rendereléses technológiákra van specializálva. A leendő kollégának emellett ismernie kell a Unity és az Unreal játékmotorokat is (fejlesztői múlt előny), hogy a lehető leghatékonyabban tudjon együttműködni a fejlesztőkkel. Ez azonban még nem jelenti egyben azt, hogy holnaptól már a legvadabb grafikájú játékokat pörgethetjük a Netflixen, hiszen ezeket a motorokat mobiljátékokhoz is használják.

Ugyanakkor ez alapján hiába tűnik valószerűnek, hogy a Netflix harcba szállna a nagyobbakkal, ezen túl is bőven lehet oka, hogy felhő-alapú játékos megoldásokban gondolkodjon.

Az egyik például, hogy így kerülnék ki a játékok letöltögetését, amit jelenleg az App és a Play Store-ból kell abszolválnia az előfizetőknek. Így pedig csak a Netflixes alkalmazást kell megnyitni, amiből azonnal, letöltés nélkül bele lehet vágni bármelyik játékba. Ez a megoldás pedig azért is lehet jó a vállalatnak, mert olyan eszközökre is elhozhatják a Netflix Gaming kínálatát, melyeken jelenleg nem érhető el. Ilyenek lehetnek például a tévék vagy a számítógépek.

Hogy végül a Netflix a felhő-alapú gaminget mire fogja használni, az majd csak később, az indulásakor kerül megválaszolásra. Erre viszont még várnunk kell egy kicsit.

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Uncategorized
Samsung
  • szerző:nuus
  • 2022. 11. 10.