Tech

A Xiaomi, a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója egyike lett

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.28 | 08:18

A Forbes által megnevezett 50, ESG tekintetében legjobban teljesítő kínai nagyvállalatnak a China ESG 50 listáján.

A Forbes a Xiaomi környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás, és a korszerű vállalatirányítás terén elért eredményeit ismerte el a besorolással. A Forbes az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseiben (SDG) megfogalmazott kritériumokat vette figyelembe a lista összeállításakor.

A Xiaomi 2018 óta teszi közzé saját éves ESG jelentését és csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához. A vállalat a termékei teljes életciklusán keresztül törekszik a környezetre gyakorolt hatás csökkentésére, így például az okostelefonjai borítását BASF Haptex® anyagból készíti, amely egy alacsony szén-dioxid-kibocsátással együtt járó, oldószermentes poliuretán (PU) alapanyag, amelynek előállítása során 20 százalékkal kevesebb energiára, 15 százalékkal kevesebb vízre van szükség, és 20 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz szabadul fel, mint a szintetikus bőr gyártása közben.

A Xiaomi mindemellett rendkívül nagy hangsúlyt fektet a fogyasztók személyes adatainak védelmére és a kiberbiztonságra. Az Android platformot alkalmazó gyártók közül elsőként, a Xiaomi tavaly tett közzé átláthatósági jelentést az adatkezeléséről és az általa használt kiberbiztonsági megoldásokról.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló