Tech

Egy megoldás mind felett: Ez az USB-C dokkoló azonnal megoldja minden problémád

 • Szerző:nuus
 • 2023.10.06 | 15:48

Ha kevés az USB bemenet a gépeden vagy a tableteden, akkor a Sandberg dokkolóját neked találták ki.

A Sandberg 10 az 1-ben dokkolóállomás nagyszerű megoldás a laptop és a különböző kiegészítők csatlakoztatására. Amellett, hogy nem kell többé minden dugót kihúzni és csatlakoztatni, új lehetőségek is rendelkezésre állnak ezzel a dokkolóállomással. A Bluetooth és a Wi-Fi kapcsolat korában persze sokak számára értelmetlennek tűnet egy olyan eszköz, melynek célja főként az, hogy gépünkhöz extra perifériákat csatlakoztathassunk. Az igazság azonban az, hogy továbbra is akadnak olyan kiegészítők, melyek vezeték nélküli csatlakoztatása egyelőre nem megoldható.

Ilyen lehet egy régebbi nyomtató, egy billentyűzet, vagy egy extra monitor is.

Az Apple kezdte el azt, hogy a laptopok oldalairól eltűntek a bemeneti portok, az új szériás MacBook Pro és Air modelleken sok esetben csak két darab bementet találunk. És ez persze roppant kevés, és azt eredményezi, hogyha professzionális munkát szeretnénk végezni, akkor nem tudunk egyszerre tölteni, monitort csatlakozatni, valamint pendrive-ot, vagy külső meghajtót csatlakozatni. Valamint ha memóriakártyát szeretnénk a gépbe dugni, esetleg vezetékes internetet szeretnénk használni, akkor külső eszközt kell igénybe vennünk.

Ezzel a kábelhalammal kell valamit kezdeni

Nekem eddig több ilyen megoldásom is volt, és mindegyik tönkrement, vagy egész egyszerűen kompromisszumra kényszerített. Csak két USB-t csatlakozathatok, csak HDMI kimenetet kapok, csak egy memóriakártyát dughatok a gépbe, csak.. csak.. csak… És én nem szeretem a kompromisszumokat, nem szeretem a fél megoldásokat. Dolgozni akarok, méghozzá gyorsan, pontosan és megbízhatóan.

Ezek azok az okok, amiért úgy döntöttem kipróbálom a Sandberg megoldását, a cég már bizonyított amennyiben a külső akkumulátorokról, vagy a napelemes megoldásokról volt szó, így a dokkolóban is mellettük voksoltam. Na de mit is kapunk a pénzünkért?

Hát legyünk őszinték, a dizájn egyszerűen világbajnok, és a funkciók is tökéletesen megfelelnek az igényeimnek.

Egyszerű csomagolásban érkezett, és a kibontás során már láttam azt, hogy egy minőségi termékről van szó, annak ellenére, hogy az ára több mint remek. Asztali dokkolót, amely képes 100 W-os töltésre is ritkán találunk ilyen jó áron, főleg akkor, ha azt mondom, erre 5 év garancia jár.

Ennyi bemenet mindenre is elég, ha mégsem, akkor a szabadon maradt USB-C bemenet

Na, de vegyük sorban, mit is kapunk a szépen kidolgozott alumínium eszköz személyében, amelyek tetején és alján egyaránt találunk csúszásátlókat, hogy a gép is stabilan maradjon, és a dokkoló se csúszkáljon az asztalon.

A laptop csatlakozás egy darab USB-C-vel történik, így a másik szabad marad a gépen, ahova bármit bedughatunk.

Portok:

 • HDMI 4K/UHD (30Hz), FullHD (60Hz)
 • VGA
 • USB3.0 (A) – 3 darab
 • USB-C
 • RJ45 gigabites LAN (1db)
 • SD-kártya olvasó
 • microSD kártyaolvasó
 • 3.5mm jack audio
 • USB-C tápbemenet

A Sandberg dokkolója képes a monitor típusának, felbontásának és jellemzőinek automatikus felismerésére, így semmit nem kell állítgatni, valamint támogatja a 192 KHz / 24bit hangmintavételi sebességet.

Szinten és stílusban is tökéletesen megy a MacBook-hoz

A kialakítása tökéletesen illeszkedi az Apple termékekhez, persze nem csak azzal működik együtt, hanem a Samsung DeX megoldását is támogatja, valamint bármilyen olyan USB-C-s eszközt használhatunk vele, ami erre képes. Ám ennek ellenére mivel pont kényelmes szögben emeli meg a MacBookot a gépeléshez, leginkább én ehhez ajánlanám.

A Sandberg dokkolójának USB-C kábele még egy kis kék LED-et is kapott, így baromi menőn néz ki!

Manapság már szinte csak olyan laptoppal találkozhatunk a piacon, melyek kialakításuknak köszönhetően kevés olyan csatlakozóval rendelkeznek, melyekre az otthoni munka során szükségünk lehet. Egy vékony házba épített laptophoz például különösen hasznos egy dokkoló abban az esetben, ha szeretnénk hozzá extra monitort, vagy kettőnél több USB-eszközt csatlakoztatni.

Nálam ez a megoldás maximálisan bevált, egyszerre be tudom dugni a monitort, a külső meghajtómat, valamint két SD kártyát is tudok kezelni, valamint ha egy egeret szeretnék csatlakoztatni vezetékkel, vagy csak a telefonomat és a fülhallgatómat szeretném tölteni, akkor ezt is megtehetem úgy, hogy az asztalom sem néz ki úgy, mint egy totális káosz.

És mivel rend a lelke mindennek, így ez a kábelköteg is eltűnt az asztalomról.

Persze egy dokkoló akkor is jól jöhet, ha áramforrás hiányában gépünket szeretnénk egy extra akkumulátor segítségével hosszabb ideig üzemben tartani, és mivel ez tökéletesen támogatja a 100W-os töltőt, így nem lóg ki minden a gépemből.

Miközben tölt a gép, az USB-C-n egy külső meghajtó működik, a fülhallgatómat és a kamerámat töltöm, egy pendrive csatlakoztatva van, és 4K-ban tudok dolgozni a monitoromon.

Azonban én is vágyok a teljes vezetésnélküliségre, de ameddig ez nem jön el, addig a Sandberg megoldása az egyik legjobb a piacon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló