Tech

Letöltötte ezt az alkalmazást? Komoly veszélyben lehet!

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.12 | 19:18

Képszerkesztőnek álcázza magát egy kártékony alkalmazás, ami a felhasználók facebookos bejelentkezési adataira pályázik

A „Blender Photo Editor-Easy Photo Background Editor” nevű szoftver jó ideig egyenesen a Google Play áruházból volt beszerezhető, de miután a kiberbiztonsági témákkal foglalkozó Bleeping Computer portál felhívta rá a netezők figyelmét, a Google eltávolította. Addig is több mint ötezren töltötték le.

Így amennyiben ön is így tett volna, érdemes azonnal eltávolítania, és lefuttatni egy keresést a használt antivírust szoftverével, valamint megváltoztatnia a facebookos jelszavát.

Maxime Ingrao biztonsági szakértő a múlt héten több olyan képszerkesztőt is talált a Play Store-ban, amik szintén hasonló kártékony tevékenységet végeznek, és együttesen több mint 500 ezer letöltést generáltak. Érdemes tehát mindig óvatosnak lenni az ingyenes képszerkesztőkkel: mindig ellenőrizzük le a feltöltőt, és nézzük meg az értékeléseket az adatlapon, beszédes lehet például a sok negatív értékelés. Gyanús kell legyen az is, ha az alkalmazás azt kéri, jelentkezzünk be a Facebook-fiókunkba az adataink megadásával:

egy átlagos képszerkesztőnek erre semmi szüksége.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Ital
5+1 tipp másnaposság ellen
  • szerző:nuus
  • 2021. 10. 08.