Tech

Az egyik szolgáltató hamarosan elindítja az 5G-t Budapesten

Néhány héten belül a Vodafone felhaszánlói élvezhetik az 5G sebességét.

A Vodafone bejelentette, hogy heteken belül befejezik az 5G állomások felépítését és tesztelését, így a felhasználók hamarosan hozzá is férhetnek a az újgenerációs hálózathoz. 2016-ban, Magyarországon elsőként álltak neki az 5G kifejlesztésének, 2020 elején pedig újabb frekvenciákhoz jutottak, ennek köszönhetően pedig hamarosan felkapcsolják a több mint 200 bázisállomást, amivel szinte egész Budapesten elérhetővé válik az 5G.

“Az érintett bázisállomások felépítése, illetve hardveres fejlesztése már szinte teljes egészében befejeződött, a következő hetekben a szoftveres tesztelések után elindítjuk a szolgáltatást”

– mondta Budai J. Gergő, a Vodafone alelnöke. Ezen kívül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen fognak kísérletezni az 5G-vel, ahol tesztelhetik az új, gyorsabb és stabilabb hálózatot. A Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja, Charaf Hassan szerint ez lesz a 21. század gazdasági kommunikációjának a kulcsa, valamint a jövő gyárai is az 5G alapjain fognak működni. Ezért fontos, hogy az egyetemen tudjanak foglalkozni a technológiával.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló