Tech

Havi 30 ezer forintba kerül csatlakozni Elon Musk földöntúli internetéhez

Elindult a Starlink bétatesztje.

Elon Musk egyik projektje, hogy az egész Földre kiterjedő internethálózatot épít műholdak segítségével, amelyek földkörüli pályán keringenek. A legnagyobb cél, hogy gyors internethez jusson négymilliárd olyan ember, akiknek jelenleg erre nincs lehetőségük, ehhez viszont több tízezer műholdra van szükség.

Jelenleg néhányszáz műhold van fent, de már ez is elég ahhoz, hogy néhányan elérjék az internetet ezeken keresztül. A SpaceX e-mailen értesítette azokat, akik korábban feliratkoztak a hírlevelükre, hogy van lehetőség tesztelni a Starlinket. Ez havi 99 dollárba(30 ezer forintba) kerül, amin túl szükség van még egy vevőegységre, amit 499 dollárért(150 ezer forintért) lehet megvenni, amiért cserébe 50-150 Mb/s-es, nem túl stabil internetet adnak.

Természetesen ők is tudják, hogy ez jelenleg nem egy szolgáltatás, hanem egy teszt, így az egész a “Better Than Nothing Beta” címszóval fut, ami magyarul nagyjából azt jelenti, hogy “a semminél jobb béta”. Aki csatlakozik hozzá, támogatja Musk projektjét a fejlődésben, így hozzájárul a szélesebb körű teszteléshez.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.