Tech

Harcolnak egymással a streaming platformok, a Youtube mindenhogy nyer

A Twitch és a Mixer rivalizálása így is, úgy is jót tesz neki.

(kép: 123rf)

A Twitch, a Mixer és az itthon kevésbé ismert Caffeine egymással harcolnak a nagy streamerekért, amiből a Youtube látszik kijönni győztesként. A Mixer el is vitt két nagy nevet, Ninját és Shroudot a Twitchről, valószínűleg jó nagy pénzt kaptak az átigazolásért.

Az elmúlt tíz évben a Youtube kinőtte magát a világ legnagyobb videós platformjává, ahova a streamerek is feltöltik az élő közvetítéseiket utólag, vágatlanul vagy kiragadva a legjobb pillanatokat. Vegyük példának Turner “Tfue” Tenney-t, akinek 7 millió követője van a Twitchen, amivel jelenleg a legnépszerűbb streamer ott, viszont a Youtube-on is van 11,3 millió feliratkozója. Ezzel a videómegosztón is hatalmas sztárnak számít.

A streaming palatformok megosztottságából tehát a Youtube kerül ki győztesként, de ezzel még nincs vége. Nagyon úgy néz ki, hogy a Youtube is beszáll a buliba, elvégre náluk is lehet élőben közvetíteni. Sőt, náluk is vannak nagy streamerek, például Lachan, aki javarészt Fortnite-ozik, vele most szerződést is kötött a Youtube. Nem kizárt, hogy később jobban kiveszik a részüket, és más platformokról is behúznak pár nevet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló