Tech

Spórolnál a villanyszámlán? Ezeket a dolgokat sose húzd ki a konnektorból

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.03 | 17:30
  • trendindex: 6

Az energiaköltségek csökkentése érdekében sokan használat után kihúzzák eszközeiket.

Vannak olyan eszközök, amelyek akkor fogyasztanak optimálisan, ha tartósan az áramforráshoz vannak csatlakoztatva. Van pár olyan készülék a háztartásában, amelyekre speciális szabály vonatkozik.

1. Router

Sok csoportban ajánlják, hogy éjszakára, vagy napközben, ha nem vagyunk otthon húzzuk ki a WiFi router csatlakozóját a konnektorból. Ám ezzel szemben a WiFi rendszeres leállítása akár magasabb áramköltséget eredményezhet. A legtöbb router úgy van programozva, hogy folyamatosan javítsa a le- és feltöltési sebességét. Így amikor újból áram alá helyezzük több energiát fogyaszt mert ezt a kalibrációs folyamatot elölről kell kezdeni.

Rendhagyó főzőműsorunkban egy kétezer éves receptet főzünk, és kóstolunk meg. Rendhagyó múltidézés, melyet nem érdemes kihagynod!

2. OLED TV

OLED vagy AMOLED képernyős tévé van a lakásodban? Ezeket sose húzd ki az áramforrásból, mert ez súlyosan károsíthatja a készüléket, amely eltörpül a minimális áramfogyasztás mellett. Az ilyen panellel szerelt TV-készülékeknek szükségük van készenléti üzemmódra a pixel refresh nevű kompenzációs folyamathoz, amelyben a képpontok automatikusan frissülnek.

3. Nyomtató

Minden alkalommal, amikor a nyomtatót csatlakoztatod az áramforráshoz, az eszköz automatikus tisztítási folyamatot hajt végre. Ez nemcsak sok tintát használ, hanem pénzbe is kerül! Minél gyorsabban fogy ki a tinta, annál gyakrabban kell utántöltőt tonert vásárolnod. Ezért a legegyszerűbb az, ha csatlakoztatva hagyod a nyomtatót.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.