Tech

Elon Musk nem tétlenkedik: az alkalmazottak felét kirúgták a Twittertől

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.11.05 | 09:18

Elon Musk, a cég tulajdonos-vezérigazgatója Twitter üzenetben annyit közölt, hogy "minden elbocsátottnak, három hónapos végkielégítést ajánlottunk fel

Roth közleménye szerint a félretájékoztatás és a káros tartalmak terjedésének megakadályozásáért felelős csapatának 15 százalékát érintik az elbocsátások. Az elbocsátás mértékéről Roth tweetje volt az első megerősítés a Twitter részéről.

Az “alkalmazottak fele” a Twitter esetében úgy 3700 főt jelenthet. Elon Musk, a cég tulajdonos-vezérigazgatója Twitter üzenetben annyit közölt, hogy “minden elbocsátottnak, három hónapos végkielégítést ajánlottunk fel.

A Twitter Egyesült Államokban alkalmazott dolgozói már csütörtökön csoportos keresetet nyújtottak be a cég ellen azzal a váddal, hogy nem tartja be a tömeges elbocsátásoknál előírt 60 napos felmondási időt, ami sérti a kaliforniai és a szövetségi törvényeket.

Az elbocsátott alkalmazottak egy korábbi bejelentésnek megfelelően pénteken emailban kapták meg az értesítést, hogy ez az utolsó munkanapjuk a cégnél

– jelentette a Bloomberg hírügynökség.

Az elbocsátásokat a cég vezérigazgatója azzal kommentálta, hogy “nem látott más lehetőséget”, mert a Twitter napi négymillió dollárt veszít a hirdetők távozása miatt. Ugyanis aktivista csoportok nyomást gyakoroltak a nagy hirdetőkre, hogy vonják vissza reklám megrendeléseiket. Musk egy pénteki befektetői konferencián ezt “az Alkotmány első kiegészítése elleni támadásnak” nevezte.

Yoel Roth ugyanakkor megerősítette, hogy a Twitter továbbra is ellenőrzi a mikroblog üzenetek tartalmát azt követően is, hogy a milliárdos Elon Musk átvette a vállalatot. Musk nem sokkal Roth után maga is közölte: “hogy teljesen egyértelmű legyen, a Twitter továbbra is elkötelezett a tartalom ellenőrzése mellett”.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló