Tech

Új funkciót vezetett be a Twitter – Ennek sokan fognak örülni!

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.22 | 14:18

Már régóta próbálkoznak azzal, hogy eltüntessék a Twitteren megjelenő gyűlöletkeltő vagy bántó bejegyzéseket.

A felhasználók védelmét szolgáló új funkciót vezet be a Twitter – jelentette be Suzanne Xie, a cég termékigazgatója a blogján csütörtökön.

Fotó: Pixabay

A kaliforniai médiavállalat régóta próbálkozik azzal, hogy gátat vessen a felületein megjelenő gyűlöletkeltő vagy egyszerűen csak bántó bejegyzéseknek, és a most beharangozott új funkció ezt a célt kívánja szolgálni. A felhasználók ugyanis a saját Twitter-oldalukon “kimaszkolhatják” a nem tetsző bejegyzéseket.

“Muszáj mindenkinek biztonságban éreznie magát, ha a Twitteren cseveg, s ennek érdekében változtatnunk kell a platformunkon zajló beszélgetések módjain”

– magyarázta a blogján Suzanne Xie.

Az új alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a saját bejegyzéseikre érkező, nem tetsző válaszokat elrejtsék. Suzanne Xie szerint ezzel irányíthatják a fiókjukon zajló beszélgetéseket. A nemkívánatos bejegyzéseket azonban “csak” elrejtik, és nem kitörlik, mégpedig annak érdekében, hogy a felhasználó bármikor visszatérhessen rájuk, és követhesse a témában megjelent új bejegyzéseket. A Twitter vezető tisztségviselője azt mondta, hogy ezzel a cenzúrát akarják megakadályozni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.