Tech

Kéretlen termékeket kezdett a felhasználókra tukmálni a Microsoft böngészője

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.29 | 07:18

Felháborodást keltett a böngésző funkciója.

Magyarországon nem próbálkozik ilyesmivel a Microsoft Edge, de Amerikában igen. Ott a böngésző walmartos, targetes termékeket kínál a felhasználóknak, amelyeket ingyen beszerezhetnek, csak később kell kifizetniük.

Ez persze nem tetszik mindenkinek, a fórumon sokan bírálták a Microsoftot, amiért felesleges funkciókkal tömik ki a böngészőt és azért is, mert így akarják vásárlásra bírni az embereket.

Egészen pontosan egy részletfizetéses konstrukcióról van szó: az áruházak 35–1000 dolláros termékeket kínál az internetezőknek, akik az összeget a vásárlás utáni hat hétben fizetik ki, sokszor kamatmentesen. Alapvetően hasznos is lehet a szolgáltatás, mégis sokan úgy gondolják, hogy ez egy pszichológiai trükk arra, hogy olyan dolgokat vetetnek meg a felhasználókkal, amelyeket amúgy nem vásárolnának meg.

A dolog egyébként nem érint túl sok embert, a Microsoft böngészőjét csak az internetezőknek nagyjából a 8 százaléka választja. Ráadásul ilyen ajánlatokat csak az USA-ban kapnak a felhasználók, a világ más országaiban ugyanis nem túl divatosak az ilyesmi konstrukciók.

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló