Tech

Tovább okosodik a Google hangszórója

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.09 | 12:35

Külső partnereket szerződtet a Google, hogy még többet tudjon az okoshangszórójuk, a Google Home. Médiacégekkel és appokkal fognak össze azért, hogy még könnyebb legyen a pizzarendelés vagy a hírek felolvastatása.

Egy hónappal a megjelenése után továbbfejlődik a Google Home: első körben olyan médiumokkal kezdenek együttműködni, mint az NBC News, a BuzzFeed vagy az NPR non-profit rádiócsatorna. Appokat is beépítenek a hangszóróba, ezek között itthon kevésbé ismerteket: a Quora, a Genius és a Todoist hozzáadásáról számolt be a Mashable.

Ilyen a meghitt és gondtalan családi élet a Google Home-mal:

Az új fejlesztéseketről: a hangszóró még könnyebben olvassa fel parancsra a híreket az NBC weboldaláról, vagy bejelentkezés és egyéb kattintgatást igénylő lépések nélkül rendel pizzát a szerződtetett kajarendelő appon keresztül.

Google vs. Amazon

Még így is folyamatosan egy lépéssel a versenytársa, az Amazon mögött halad a tech óriás: az Amazon saját hangszórója, Alexa hamarabb jelent meg, ráadásul az már piacra kerülésekor programozható volt (beszélő halat is csináltak már belőle). Eddig a Google annyiban volt jobb, hogy olcsóbb volt, de az összehasonlításokban sokszor el is hangzott, hogy nem jobb az Alexánál.

Azért egyel nagyobb lépésről van szó a Google részéről a koppintásnál: az ő bővítményeik teljesen felhasználóbarátok lesznek.  Frissítésekkel beépíthetők minden eszközbe, és az Alexa bütykölésével szemben senkinek nem kell programozónak lennie ahhoz, hogy használhassa az új funkciókat.

Egyelőre a Home fejlesztése a prioritásuk, de az Assistant rendszerbe is be szeretnék építeni a partnerekkel közösen kiagyalt újdonságokat.

A fejlesztők pár óra vagy néhány nap alatt képesek lesznek botokat és szolgáltatásokat építeni [az Assistanthez]

– nyilatkozta a Mashable-nek Beerud Sheth, a Gupshup botfejlesztő cég vezérigazgatója.

A Google Home megjelenéséről és funkcióiról itt írtunk korábban.

(Nyitókép: Google)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló