Tech

A legnagyobb kínai keresőportál, a Baidu bocsánatot kért az egyik termékük miatt, mert a nők utálják azt

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.14 | 08:14

Vivi, a virtuális asszisztens nem elég, hogy nő, de még túlságosan szexi is, úgyhogy meg tudjuk érteni a női felhasználók nemtetszését.

A Baidu-nak van egy videós platformja, az iQiyi, és itt “dolgozik” Vivi, a VR-asszisztens. Azonban nemcsak asszisztens, hanem barátnő is. Vivi érkezését még márciusban jelentették be, most pedig lement a béta tesztelés – felemás eredménnyel. Vivi egyfelől nagyon kedves és figyelmes a felhasználóval, készségesen megmondja mennyi az idő és milyen időjárás várható, szóval alapinformációkról tájékoztat, de mivel az iQiyi mégiscak egy videós platform, így filmeket ajánl számtalan szempont figyelembe vétele mellett. Itt azonban nem áll meg a tudomány, Vivi bónuszfunkciói közé tartozik, hogy a felhasználóval flörtölni kezd, sőt szexi táncot is lejt neki. Ez pedig a férfiaknak kifejezetten bejött, a nőknek viszont egyáltalán nem.

De miért is kezdjen örülni annak egy nő, ha a VR-asszisztens kikezd vele, és flörtölésből táncolni kezd. Vivit túl szexistának bélyegezték. De az is egy vélemény volt, és ebben már férfiak is benne voltak, hogy olyan a felület, mint egy főnök-titkárnő virtuális szerepjáték. Mivel a cég arra jutott, hogy ez így nagyon rosszul mutat, olyan, mintha csak és kizárólag a férfiak lennének a célcsoport, a Baidu elnézést kért Vivi miatt, és nyilván itt-ott igazítanak rajta, hogy mindenkinek megfeleljen az asszisztens, és ne csináljanak balhét otthon a nők a féltékenység miatt.

News Techcology – VR assistant ‘Vivi’ that flirts on request has been pulled

News Techcology – VR assistant ‘Vivi’ that flirts on request has been pulled A Chinese technology company has pulled a virtual-reality girlfriend who was depicted as a ‘flirtatious secretary’.The virtual assistant, named ‘Vivi’ could help users with certain tasks such as choosing a film or video game – but she


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló