Tech

Pornónak nézte a sivatagot a rendőrök szoftvere

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.19 | 14:06

A brit zsaruk mesterséges intelligenciával kutatnák fel a neten az illegális felnőtt tartalmakat. Csak éppen a program nem működik túl jól.

Csupasz női domborulatok vagy homokdűnék? a kérdés nem is olyan egyszerű… (kép: Pixabay)

A londoni Metropolitan Police-nak az a terve, hogy kifejlesztet egy olyan programot, ami felkutatja a neten a pornót. Na persze a felnőtteknek szánt tartalmak nem minden fajtájával van bajuk, a cél viszont az, hogy három év múlva már ez a mesterséges intelligencia szedjen össze minden illegális pornót a netről a zsaruknak. Viszont a szofver egyelőre nem működik túl jól, a legfrissebb hírek szerint ugyanis a projekt még ott tart, hogy a meztelen testeket képes összekeverni egy sivatagról készült fotóval.

A program egyébként egy korábbi fejlesztésük alapján készül, ami sikeresen ismer fel mondjuk drogot vagy fegyvert a képeken, de a meztelen testekkel egyelőre nem boldogul. Úgy tűnik, a legkifinomultabb algoritmusoknak is problémát okoz, hogy észleljék azokat az apró különbségeket, amik elválasztanak egy ártatlan gyermekfotót a pedofil pornótól, sőt, úgy tűnik, még egy homokdűnét sem tudnak egyelőre megkülönböztetni egy meztelen emberi testtől.

Pedig egy jól működő mesterséges intelligenciára nagy szükség volna ezen a területen. Az ilyen képek emberi személyzettel történő felkutatása ugyanis nagyon megterhelő lelkileg, ahhoz már tényleg emberfeletti elkötelezettség kell a pedofil bűnözők ellen, hogy valakinek az legyen a munkája, hogy egész nap gyerekpornót keres a neten.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló