Fintech

A mekiben dolgozol? Van egy rossz hírünk, jönnek a robotok

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.10 | 17:18

Az autós kiszolgáláshoz nem kell ember.

Illusztráció: Pixabay.com

A McDonalds autós ablakába tényleg felesleges embert ültetni. Egy amerikai startupnak van is ötlete arra, hogy kellene megoldani a problémát.

A címmel ellentétben távolról sem akarunk azzal ijesztgetni bárkit, hogy jönnek a robotok és elveszik a munkánkat. Mármint jönnnek, átalakítják a munkaerőpiacot, sőt az amúgy optimista Yuval Noah Harari történész és filozófus szerint a jövőben sokkal többször kell majd újra feltalálnunk magunkat, de ezt a kérdést nem lehet egy rövid fintech hír keretein belül tárgyalni. (Kezdésnek itt egy remek Harari cikk.)

Az viszont már ér egy hírt, hogy a Clinc nevű amerikai startup azzal foglalkozik, hogy a szokott banki, fizetési fintech fejlesztések helyett új iparágakban honosítson meg fintech jellegű megoldásokat. Most éppen azon ügyködnek, hogy a drive-in gyorséttermekben az üvegfülkében ülő embert cseréljék le csevegőrobotra.

A hangosmenünél eggyel okosabb rendszert a Techcrunch újságírójának mutatták be. Az ebből született cikk szerint érződik, hogy a termék nincs kész, de azt tudja, amit mondanak róla. Úgy lehet ételt rendelni, ahogy egy embertől kérnénk, és még változtatásokat is lehet kérni. Emellett nem hat hangosmenünek a rendszer, hanem valódi beszélgetésre alkalmas.

Clinc AI | Conversational AI For Finance

A cég korábban bankokkal együttműködve épített olyan megoldásokat, amelyek strukturálatlan, természetes emberi beszédből nyertek ki információkat.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló