Gamer

Netes zaklatás: pénzért adja a gamereknek a biztonságot a játék

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.20 | 19:18

Felháborodott a net népe, és joggal.

123rf.com

A Dota 2 e-sportból a Valve eddig is nagyon szépen keresett. Az nagy tornákra befizetett jegyek, speciális csomagok ára millió dollárokra rúg, de az éves prémium előfizetésből is csorog a pénz. Idén viszont az éves Battle Pass nevű előfizetéshez csomagolnak egy új szolgáltatást is. A befizetett tíz dollárért egy kísérletinek mondott “Játékos Elkerülése” funkció letiltja az idegesítő, sértő, hangos idióta játékosokat. Moderációként működik egy olyan környezetben, ahol a toxikus felhasználók a legnagyobb probléma.

Máshonnan nézve – írja a The Verge – legalább tíz dollárt kell fizetni azért, hogy az embert ne zaklassák. Mindezt úgy, hogy az online felületeknek, legyen szó a Facebookról, Twitterről vagy akár egy játék belső chatjéről, az egyik legkomolyabb problémája a zaklatás. Az internet remek kísérlet volt arra, hogy valós névvel vagy anélkül, az emberek igazán szemetek tudnak egymással lenni.

A Dota 2-ben egyesével le lehet tiltani partnereket, de ez a játékosokra terheli, hogy kiszűrjék maguk számára a szexista, rasszista játékosokat. A Valve eddig nem tett komoly lépéseket a probléma megoldására. Egyelőre a toxikus játékosok elkerülése sem egy kész megoldás. A lap szerint a legjobb esetben is csak félig működik. A probléma azonban nem az, hogy momentán nem jó a szűrés, hanem hogy az emberhez méltó körülmények megteremtését prémium funkcióvá teszi a fejlesztőcég.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Nem vagyunk kint a vízből
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 11.
Időjárás
Esős napra ébredünk ma is
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 12.