Gamer

Videojáték készül a Magyar Népmesék alapján

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.09 | 09:18

Néhány roppant tehetséges magyar összeállt, hogy egy olyan játékot készítsenek, aminek hetedhét országon túl is csodájára járnak.

A Behind the Beyond megszületése tulajdonképpen egy népmesei történet is lehetne, hiszen minden egy világot látó és szerencsét próbáló tehetséges magyarral kezdődik, akit Rábel Katalinnak – alias tenshikonak hívnak.

Katalinnak már régóta álma egy játék fejlesztése, mígnem találkozott Tamással, aki feltette neki a nagy kérdést: “Ha játékot akarsz fejleszteni, akkor miért nem fejlesztesz egy játékot?“. Lehet nem pontosan idéztem, de a lényegen talán nem változtat sokat, a legtöbb helyen azonban sorra zárt ajtókba ütközött. Ekkor döntötte el, hogy ezt bizony nem hagyja annyiban, akkor is lesz egy menő játéka, így hát felkerekedett az internet végeláthatatlan mezejére, ahol végül Kickstarteren kötött ki.

Ekkor már egy díszes magyar kompániává bővülve, melyet a továbbiakban Sugarpunch Games-nek kell nevezni. A Behind the Beyond képi világa modern, ugyanakkor remekül idézi Jankovics Marcell közel tökéletes, kultikus és időtlen művészetét, amiért Katalin mellett Marton Adam Marton és VikusVikus művészeket dicsérhetjük az egekig.Sokakat talán nem fog meglepni, hogy a játék nem egy FPS, TPS, battle royale, de még csak nem is egy akció-platformer, hanem egy klasszikus point & click kaland. Emiatt leginkább a történeten, a dialógusokon, a poénokon és a fejtörőkön lesz a hangsúly – de nem eszik ám olyan forrón a zabkását, de nem ám!A játék során főhősünket, Jánoskát több módon is fejleszthetjük majd (Ügyesség, Báj és Erő), melyekkel más és más lehetőségek nyílnak meg előttünk. A legjobb, hogy lesznek mellékszálak, döntési lehetőségek is, a feladványokat több módon oldhatjuk meg – ezek pedig azért fontosak, mert általuk a végkifejlet is változik. Bizony, a Behind the Beyond egy olyan interaktív népmese lesz, ami több módon érhet véget.

A legjobb pedig, hogy a muzsikát a Kerekes Band szolgáltatja majd.

Üröm az örömben, hogy sem Szabó Gyula (2014-ben hunyt el) és Molnár Piroska hangját, sem magyar szinkront nem hallhatunk, magyar felirat viszont lesz benne. Mindezt a büdzsének és a csapat lehetőségeinek lehet felróni, de nézzük inkább a jó oldalát: így legalább az egész világ megismerheti a gyönyörű magyar folklór világát.

Megjelenési dátumot sajnos nem tudunk, viszont Steamen tegnaptól Kívánságlistára rakhatjuk, akkor legalábbis, ha semmiképp sem akarunk lemaradni az első Magyar Népmesés videojátékról. Íme az első előzetes hozzá, melyen minden bizonnyal sok-sok magyar gamer morzsol el néhány könnycseppet.

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Érkezik a keleti szél
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 09.