Gamer

Az alvás rovására megy a játékfüggőség, be is lehet kattanni!

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.13 | 09:52

Vajon megéri kevesebbet aludni az olyan videójátékokért, mint amilyen pl.: a Bloodborne, a Fallout vagy a Call of Duty? Rengeteg játékmániás szerint a válasz a kérdésre egyértelmű igen.

(kép: Pixabay)

Egy közel 1000 ember részvételével készült friss felmérés szerint a legtöbb játékos úgy érzi, hogy érdemes feláldozni az alvást a kedvenc játékaikért, ami egyértelműen azt bizonyítja, hogy a játékfüggőség igenis létező jelenség.

„Az adataink azt mutatják, hogy a videojáték olyasmi, ami miatt a játékosok 67 százaléka lemarad az alvásról. Ráadásul amikor arról kérdezzük a játékosokat, hogy mégis milyen indokok szólnak amellett, hogy még csak ne is pihenjenek, világosan láthatjuk, hogy függőségről van szó” – mondja a kutatást vezető Brandy Roane, az Észak-texasi Egyetem munkatársa, aki szerint ez az egész azért is para, mert az alváshiány ingerültebbé és agresszívebbé is tehet, amibe akár bele is lehet kattanni.

A szakemberek összesen 963, Egyesült Államokban élő játékos adatait vizsgálták, akiknek átlagéletkora 29 év körül alakult, és akik saját bevallásuk szerint az elmúlt egy hétben játszottak videojátékot.

Kiderült, hogy a játékosok átlagosan 36 százalékban feküdtek le későn, amikor játszottak, összességében véve átlagosan 101 perc eltérésről beszélhetünk. Ezek az emberek átlagosan heti öt alkalommal játszottak esténként.

„Bár a kutatás nem bizonyítja egyértelműen, hogy a hajnalig kinyúló játékidő egyértelműen függőséget jelez, valószínű, hogy erről van szó” – vélekedik Roane.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.