Gamer

Ma éjfélkor újraindul a világ legsikeresebb szerepjátéka

A World of Warcraft az a játék, ami havonta négyezer forintba kerül, ennek ellenére a legszebb napjaiban 13 millió előfizetője volt havonta. Ezzel simán a legnagyobb szerepjáték a világon, amit most elindítanak az elejétől.

(kép: Blizzard Entertainment)

Persze a WoW azóta is megy, jelenleg a hetedik, Battle for Azeroth nevű kiegészítő kihívásaival lehet megküzdeni a hatalmas világban, ami jóval másabb élményt nyújt, mint amit az alapjáték nyújtott még 2004-ben. A közösség jó része visszavágyott a legelső verzióba, ezért sorra nyíltak a törtszerverek, ahol lehetett vele játszani. Ezen kívül évekig bombázták a Blizzardot különböző fórumokon, akik végül beadták a derekukat, és 2017 novemberében bejelentették, eleget tesznek a közösség kívánságának, jön a WoW Classic. Most itt van.

Sok tekintetben könnyebb és modernebb lett az alapjátékhoz képest. Nem kell már a játékbeli chaten órákat tölteni, hogy az ember csapatot találjon néhány szörny legyőzéséhez. Nem kell kiszedni a struccok lábkörmét is ahhoz, hogy összejöjjön a pénz egy jobb kardra, vagy gyorsabb hátasra. Akkoriban még negyven ember kellett ahhoz, hogy a játék legdurvább ellenségeit le lehessen győzni, ma már elég húsz.

Persze ez csak néhány jelentősebb dolog, ezeken kívül számtalan apróság nehezítette a játékosok életét: nem lehetett repülni, nem voltak fejlődést segítő cuccok, a varázslatok manába kerültek, ami fogyott is, nem úgy, mint most. Akkoriban nem volt Reddit és Wowhead, ahol ma már meg lehet találni minden infót és útmutatót a játékról, ahogy a játékon belül sem volt segítség a küldetésekhez, amelyekből rohadt sokat meg kellett csinálni a 60-as szint eléréséhez. Na meg beépülő szoftverek, úgynevezett AddOn-ok se nagyon voltak a 2000-es évek közepén.

Azért teljesen nem megyünk vissza 2004-be

Több dolog is lesz, ami akkor nem volt. Például internetes környezet, ahol utána lehet nézni nagyjából bárminek, illetve AddOn-ok is, amelyek segítenek a küldetésekben, illetve a főellenségek kiirtásában. A mostani verzió kinézetét is ráhúzzák, tehát részletgazdagabb lesz a grafika, mint tizenöt éve volt. Biztosan befolyásolja majd a játékélményt az, hogy ennyi idő eltelt, a világ pedig rengeteget változott ez idő alatt.

Úgy néz ki, hogy a játékosbázis nem viccel akkor, amikor Classic szervereket követelt. A szerverek roskadoznak, a Blizzard pedig nem győz újakat nyitni a játékosok számára.

„Azt hiszitek, ezt akarjátok, de igazából nem.”

– a projekt egyik vezetőjének volt egy ilyen elszólása, amivel arra célzott, hogy a legtöbben nem tudják, mire vállalkoznak azok, akik vissza akarnak menni a legelső verzióra. Elvégre minden nehezebb és lassabb lesz, ami sok játékost elűzhet, tehát még közel sem biztos, hogy a kezdeti fellángolás után is ugyanekkora lesz a Classic népszerűsége.

A magyar közösség hónapok óta szerveződik

Több hazai Facebook-csoport is nyílt már, ahogy alakulnak a magyar klánok is Facebookon és Discordon. Ha csatlakozni szeretnél valamelyikhez, javasoljuk ezt a csoportot, ahova már jó pár klánhirdetés befutott, illetve a Gamestar és a Frostshock is írt egy-egy cikket, ahova kommentben várják a hirdetéseket.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló