Haditechnika

Így fognak kinézni az új francia fregattok

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.20 | 11:48

Megkezdték a francia haditengerészet részére épülő első FTI típusú hadihajó építését, ezek lesznek a legkorszerűbbek.

Az új FTI típus 122 méter hosszú és vízkiszorítása 4500 tonna lesz. A hajótörzs kialakításánál a csökkentett radarhullám visszaverő képesség elérésére törekedtek, ezért a kedvező hidrodinamikai tulajdonságok miatt vették elő például a rég használt orr-formát.

 

A meghajtást két összesen 42900 lóerős teljesítményű dízelmotor biztosítja majd, amelyek külön-külön is tudnak majd működni. A hajók sebessége várhatóan eléri majd az  50 km/órás maximális sebességet és a több mint 9000 km-es hatótávot.

Természetesen a legkorszerűbb elektronikai rendszerekkel lesznek felszerelve, ezek közül is a legfontosabb a fázisvezérelt, többfunkciós radarrendszere, amely a parancsnoki híd mögötti jellegzetes piramisszerű árboc-felépítményben kerül elhelyezésre, de került bele hangradar, és vontatott szolár is a tengeralattjárók felderítésére. A tüzérségi fegyverzetet egy az előfedélzeten lévő toronyba beépített 76 mm-es Super Rapid automata löveg és két távműködtetésű 20 mm-es gépágyú alkotja. De hajók ellen telepített Exocet rakétát is bevethetnek majd, azonban a fő feladatköre a tengeralattjáró elhárítás lesz. A fejlett szonárokon kívül torpedókkal is fel lesz szerelve. A General Pierre Alexis Ronac’h várhatóan 2023-ban áll majd szolgálatba, a további négy hajót pedig 7 éven belül a kötelékbe állítják.

Képek: Naval Group


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.