Infotech

Elon Musk leszedte a SpaceX és a Tesla Facebook-oldalát

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.24 | 10:46

Zuckerberg, baj van!

Elon Musk úgy döntött, hogy megszünteti a SpaceX és a Tesla Facebook-profilját is. A neves cégek vezérigazgatója az ehéten kipattant, adatgyűjtési botrány miatt döntött a drasztikus lépés mellett. És ha valami, akkor ez igen rossz ómen Mark Zuckerberg számára.

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

A SpaceX 2,6 millió, míg a Tesla 2,4 millió Facebook-kedvelőt tudhatott magáénak, amíg a főnök ki nem adta az utasítást a törlésre. A Tesla Motors lapja még fut a népszerű közösségi oldalon, amelyet nem is biztos, hogy maguk Muskék gondoznak, akárcsak Elon Musk személyesnek tűnő oldalát.

A hivatalos profilok törlésével viszont egy nagy kockázat is jár: rengeteg kamuoldal jöhet létre. Musk pénteken már tudomást sem akart venni a Facebookról:

Március 23-án, 12.20-kor meg is szűnt a SpaceX ottani felülete, majd nem sokkal később ez történt a Tesláéval is.

Hogy végleges-e a törlés, vagy csak inaktiválás történt, még az sem biztos.

Van, aki szerint Musk csak trollkodik – de a dél-afrikai származású üzletember természetesen visszautasítja ezeket a vádakat.

Kemény idők elé néz a Facebook, főleg ha többen követik Musk példáját. Pedig eddig aktív használója volt a felületnek: a SpaceX videóitól kezdve még kedvenc háziállatáról, Gary csigáról is osztott meg ott felvételeket, írja a Gizmodo.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló