Infotech

Bemutatkozott a Samsung új 2:1-ben laptopja

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.04.13 | 13:18

A Samsung Chromebookja meglehetősen jól néz ki, viszont az ára és az operációs rendszere valószínűleg sok vásárlót el fog rettenteni tőle.

A Samsung lerántotta bemutatta a Galaxy Chromebookot mely, az Intellel való együttműködés eredményeként született meg és nem más mint egy Chrome OS-t futtató alig egy kilós laptopként és tabletként is használható számítógép. Anno a Google azért találta ki a chromebook-ot, hogy főleg oktatási célra legyen egy olcsó, alaptudású gép.

Ahhoz képest ez eléggé drágára sikeredett, hiszen a Fiesta Red és Mercury Gray színekben elérhető Samsung Chromebookért 1000 dollárt kérnek, ennyiért pedig Apple és Dell modellek is elérhetőek, melyek mind teljesítményben, mind tudásban jobbak.

A gép legfontosabb része a 13,3 hüvelykes, 4K felbontású, érintésérzékeny AMOLED panel mely támogatja a gyártó saját tollát is. A processzor egy 1,6 és 4,2 GHz között dolgozó Intel Core i5-10210U processzor, melyet 8 GB RAM és egy Intel UHD Graphics 630-as integrált videokártya támogat. SSD-ből egy 256 GB-os egység került bele. Csatlakozókból nincs túl nagy választék, mindössze két darab Type-C aljzatéi egy kártyaolvasó áll rendelkezésünkre. A C aljzaton tudjuk tölteni és a gépet, mely a gyártó szerint maximum 8,5 órát tud saját 47,9 Whr-es akkumulátoráról működni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.