Infotech

Megérkezett az iOS10

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.14 | 08:58

Az iPhone-ok és iPad-ek operációs rendszerének legfrissebb verziója alaposan helybenhagy néhány mobilt. Félni nincs mitől, minden helyrehozható

Szeptember 13-ától telepíthető a legújabb iOS: a frissítésről a mobil is szól, de az iTunes-on keresztül is fel lehet rakni. Nagy meglepetések nem érkeznek, kényelmi frissítésekkel viszont tele az új szoftver. Az új iOS-szel például teljesen eltűnt az Apple mobilos operációs rendszerének védjegyszerű Slide to unlock funkciója. A telefont már csak a Home gomb megnyomásával lehet kinyitni. A nyitóképernyőt viszont nem csak a Home gombot megnyomva lehet elérni. Elég megrázni a telefont, hogy megmutassa az értesítéseket.

iPhone7-Svr-PF-3up_Photos_PR-PRINT

A nyitóképernyőn azonban történtek érdekesebb változások is. Balra lapozva egy nagy halom információhz férünk hozzá anélkül, hogy kinyitnánk a telefont. Ráadásul magunk választhatjuk ki, hogy melyik appokból származó információkat akarjuk látni. A felület a telefont kinyitva is meg lehet találni, ugyanúgy balra lapozva.

Az új operációs rendszerrel megnyílik a külső fejlesztők számára a Siri, így egyre több programba kerülhet be a hangvezérlés. A magyar nyelv továbbra sem támogatott, így aki használja, az kénytelen lesz angolul csevegni a telefonjával.

Az új operációs rendszerben nagyobb szerepet kap az iPhone 6S-től elérhető 3D Touch funkció, amely különböző erősségű érintéseket képes megkülönböztetni.

Home_Lockup_PR-PRINT

A Mac-használók számára jó hír, hogy az iOS és a macOS közti integrációt új szintre emelte az Apple. Eddig csak a hívásokat lehetett fogadni a számítógépen, most már a vágólap is meg van osztva a két eszköz között.

Végül pedig, bár az csak felerészt számít fejlesztésnek, végre törölhetővé váltak azok a rendszerrel érkező alkalmazások, amelyekre a felhasználó nem vágyik. Korábban csak elrejteni lehetett például a kevesek által használt részvényárfolyamot figyelő appot, most el is lehet távolítani.

Az iPhone 4 szomorú

Legalábbis a régebbi telefonok tulajdonosai biztosan szomorúak lehetnek, hiszen az iPhone lelkének frissülése 19 Apple eszközre jön ki, ahol a legkorábbi okostelefon verzió az iPhone 5, az iPadek és az iPod hatodik generációja.

A funkciók pedig a készülékektől függően változhatnak a frissítéssel.

A rendszer telepítése előtt érdemes biztonsági mentést készíteni a telefonról.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.