Infotech

Az Amazon robotja Alexa nemcsak hall, lát is az otthonokban

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.24 | 18:22

Dave Limp az Amazon alelönek bemutat Fotó: AFP / Grant HINDSLEY

Íme, a legfontosabb Alexás kütyük, amelyeket bemutattak a héten. Jött pár új Echo, viszont érdekesebb az Alexás mikró és a falióra, na meg Alexa szemei.

Megújult az Echo Dot

Ez az egyik legolcsóbb otthoni asszisztens a maga 50 dolláros árával. Most jobban néz ki, és 75 százalékkal hangosabb lett.

A kocsiban is hallgatja minden kívánságod

Furcsa, hogy eddig kellett várni erre, végül is ha valahol nehézkes pötyögni és igazán szükség van a hangvezérlésre, az a vezetőülés. Most itt van az Echo Auto, és természetesen tud számot váltani a kocsiban, felhívni embereket, viszont ami a legmenőbb, hogy haza tud szólni az otthoni Alexának, hogy kapcsolja le az égve maradt lámpákat, vagy a véletlenül bekapcsolva hagyott sütőt.

Echo Sub

Olyan, mint egy hatalmas HomePod, és a mély hangokért felel. Összeköthető egy vagy két Echóval, így gyakorlatilag hangrendszerként is üzemelnek az Amazon kütyük.

Echo Show

Na erre már ráfért az újítás, az Amazon kijelzős otthoni asszisztense sokkal szexibb lett, mint az elődje. 10 inch-es kijelzőt kapott az előző 5 inch-es helyett, és minőségibb szövet borítja a hátulját.

Dave Limp egy okos faliórát is bemutatott, lásd alább Fotó: AFP / Grant HINDSLEY

Alexa szemei

Év elején mutatták be a Ring-et, amely akkor még csak kamerás csöngő volt, most kijöttek egy biztonsági kamerával, beltéri és kültéri használatra. Vajon ki fog folyamatosan üzemelő kamerát tenni a nappalijába, így, hogy a techguruk szerint még a webkamerát is érdemes leragasztani?

Alexa füle

Kihozták az Echo Inputot, ami Alexa füleként szolgál, hangszórója egyáltalán nincs. Szóval ezzel csak utasításokat lehet adni, és bizony vannak a házban olyan helyek, amire ez tökéletesen elég. Például más helységből is lehet zenét indítani, vagy éppen bekapcsolni a kávéfőzőt a hálószobából reggel.

 

Mikró?

Igen, komolyan érkezett egy mikró, amit Alexa kezel, ugyanis az Amazonnál úgy gondolják, hogy a mikró, mint eszköz leragadt a ’70-es években, és ideje volt újítani rajta. Viszont ez nem volt olyan könnyű, ugyanis a mikrohullámok nincsenek épp jó barátságban a WiFi-vel, így nem is közvetlenül a mikróhoz kell beszélnünk, hanem egy közeli Echóhoz. Elég elmondani neki, hogy mi van benne, és automatikusan elkészíti, az alábbi videóban egy krumplival tesztelik. Viszont ami tényleg felülmúlhatatlan, hogy

az eszköz maga tud pattogatott kukoricát csinálni, és csak egy szóba kerül.

Okosóra a falon

Annyira azért nem okos, viszont hatvan LED van benne, amelyekkel jelzi, hogy mikor van valami teendője a felhasználónak.

Fotó: AFP / Grant HINDSLEY

 

Okoskonnektor

Egyszerű, de annál hasznosabb kütyü. Alexán keresztül így a ház nem okos elektromos eszközeit is lehet ki-, vagy bekapcsolni. Mondjuk a kocsiból, az Echo Autóval.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.