Infotech

Frissíts vagy kinyírja a géped a Spotify

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.12 | 21:31

Elrontották a Spotify egyik szoftvervezióját, ami 5-10 évvel öregíti a gépedet, ha még nem nyírta ki.

Fotó:downloadsource.fr/Flickr
Fotó: downloadsource.fr/Flickr

Öt hónapja jött ki a legnépszerűbb zenehallgató streaming szolgáltató szoftververziója, ami egyszerűen kinyírja a gépeden a tárhelyet, a HDD-t is, de leginkább az általában drágább gépekben lévő modernebb SSD-re veszélyes. ráadásul minden gépet érint a linuxtól a windowson át a Mac-ig.

A hiba miatt a Spotify bekapcsolt állapotban óránként 5-10 gigabájt adatot ír a gép tárhelyére, és sajnos a zenehallgató program általában nem tíz percre kinyitott alkalmazás, többnyire órákig nyitva áll a zenehallgatóknál. Sok gépen eleve megnyílik az indításkor, és ha nem vetted észre, nyitva is marad egész nap, futott a háttérben, és csak darálta és öregítette a gépedet, akár terabájtnyi adatok írásával naponta. Az adatok ugyan folyamatosan törlődtek, de

a tárhelyed élettartamát ennyi adat folytonos másolása és törlése évekkel rövidíthette meg.

Most a Spotify elismerte a hibát, és egy frissítést adott ki, ami napokon belül minden felhasználónál megjelenik a  1.0.42-es szoftververzióval. De a hiba annyira súlyos, hogy sokan inkább azt ajánlják, hogy akinek nincs még frissítve a szoftevere, az törölje a gépről addig is a biztonság kedvéért a programot.

Valami azt súgja nekünk, hogy nem ezekben a hetekben fog szárnyalni a cég, nemrég vírust terjesztett a Spotify, ez a hiba pedig akár pereket is jelenthet majd a felhasználók részéről.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló