Infotech

A YouTuberek ismét kiakadtak a YouTube-ra

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.04 | 10:00

PewDiePie például 50 millió követőnél törölni akarja csatornáját.

 PewDiePie / YouTube
PewDiePie / YouTubefotó: PewDiePie / YouTube

PewDiePie, azaz a 27 éves Felix Kjellberg  is azok közé az alkotók közé tartozik, akik azt állítják, hogy eltűnnek a feliratkozóik. Hirtelen a nézőik 30-40 %-át is elveszítették. Van egy olyan elképzelés, hogy a YouTube egy új algoritmust vezetett be, ami okozhatja ezeket a váratlan problémákat. De egy olyan összeesküvés elmélet is szárnyra kelt már, amely szerint a „trending” címkében és olyan videók alatt nyomnak több reklámot, amelyeknél sok a lájk és a komment.

Dühítő, ahogyan ez a változás végbemegy. Nem kapunk kézzelfogható magyarázatot. És ez nem csak engem érint, hanem sok-sok videós sorstársamat.

– nyilatkozta pénteken a Brightonban élő svéd komikus-producer, aki már bő 49 millió követőt tudhat magáénak. Arculcsapásként érte őt ez az érthetetlen változás – számol be a Mashable.

A világ legnagyobb videómegosztójának hivatalos álláspontja szerint nincs szó rendszerhibáról, egyszerűen csak azért is megváltozhatnak a számok, mert spam-es feliratkozókról lehetett szó, erről szól ez a videó:

Az ilyen esetekben a YouTube szerkesztői eltávolíthatják ezeket a hamis accountokat. Vagy az is előfordulhat, hogy valaki maga iratkozik le egy csatornáról.

A svéd vlogger hajthatatlanul ragaszkodik igazához, szerinte valami nem kerek.

Törölni fogom a csatornámat, ha elérem az 50 millió követőt. Alig várom, hogy megtehessem és egy újat indítsak. Nem hagyom el a YouTube-ot, csak ezt a csatornát szüntetem meg.

Ethan Klein is közzétett egy videót, melyben állítja, hogy a YouTube nem őszinte:

Kommentekkel és tweet-ekkel érvel, melyek arról tanúskodnak, hogy feliratkozói nem kapnak értesítést az új videók megjelenéséről. Sok alkotó esik el így a nézettségtől, illetve eltűnnek a feliratkozóik is.

A JackSepticEye nevű gamer is csatlakozott a hőbörgőkhöz:

Nézettséget figyelő közösségi kísérletek zajlanak, illetve van, aki odáig ment, hogy teszteli, megérkeznek-e értesítései:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló