Infotech

A Costa Coffee bögréjével fizethetsz is

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.11 | 09:18

Itt az okosbögre. Nem kell bankkártya, ha a kedvenc hordozható kávésbögréddel fizetni is tudsz.

Fotó: Costa

Te vagy az, aki a reggeli kávé előtt a kávéfőzőt sem tudja bekapcsolni? Aki bután néz egy marok aprót, mert az összeadási képesség az első korty koffein után aktiválódik? Végre gondolt rád valaki!

Magunk sem hittük volna pár éve, hogy a kiskereskedelemről sokat fogunk írni. De például az elvitelre vásárolt kávé világa tele van fejlesztésekkel. Mobilos előre rendelés, érintős fizetés, mindent megtesznek a kávézóláncok, hogy pörgősebben menjen az üzlet. Most például a Costa lépett egy nagyot és megalkotta a bankkártyát is tartalmazó fizetős kávés termoszpoharat.

A Clever Cup nevű pohár aljában egy kivehető NFC chip található. Ez egyrészt jelzi a kávézóláncnak, hogy saját pohárral érkeztünk, ami rögtön 25 penny kedvezményt jelent, de pénzzel is fel lehet tölteni. A Costa fizetési partnere a Barclays bank, annak is a bPay nevű, mindenféle eszközöket érintős fizetésre alkalmassá tevő szárnya. A pohár a bPay appon keresztül tölthető fel pénzzel – kávéval a kávéfőzőn keresztül – és egyszerre maximum 15 fontot lehet csak rá küldeni.

A fizetési chipet nem korlátozták a Costa termináljaira, így bárhol lehet fizetni vele. Mivel 15 fontból ügyesen tervezve akár három sör is kijöhet, még akár a kocsmába is el lehet sétálni a fizetős bögrével. Apropó 15 font, pont ennyibe fog kerülni az Clever Cup is, szóval némi befektetést igényel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.