Mobiltech

600 ezres telefonnal csap oda a Xiaomi a Samsungnak – Itt a Xiaomi 14 Ultra

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.26 | 15:48

A Xiaomi 14 Ultra a hagyományos fényképezőgépekből merített inspirációt.

Az esemény mérföldkőnek számít a Xiaomi történetében, hiszen a vállalat soha eddig nem látott felhasználói élményt lesz képes nyújtani világszerte. Az eseményen William Lu, a Xiaomi Corporation partnere és elnöke, valamint a Xiaomi nemzetközi üzleti részlegének elnöke bemutatta a “Human X Car X Home” intelligens ökoszisztémára épülő vállalati stratégiáját.

A Xiaomi és a Leica 2022-ben tette hivatalossá az együttműködését, amelyben a felek arra vállalkoztak, hogy közös erővel újítják meg a mobil képalkotási iparágat. A Xiaomi azóta is elszántan dolgozik azon, hogy minden egyes új termékcsalád megjelentetésével újrafogalmazza a szektor normáit.

A Leica Summilux optikával ellátott Xiaomi 14 készülékek a két vállalat együttműködésének csúcstermékei. Ezek a készülékek mutatják meg igazán, mire képes a Xiaomi eddigi legfejlettebb optikai rendszere, amely a tervezés tekintetében is a prémium kategória csúcsait ostromolja, és arra hivatott, hogy megszilárdítsa a Xiaomi pozícióját a mobil képalkotás egyik vezető innovátoraként.

Xiaomi 14 Ultra: prémium képalkotás, egyedülálló teljesítmény, innovatív dizájn

A Xiaomi 14 Ultra a hagyományos fényképezőgépekből merített inspirációt, ezért alkalmaz különleges, kör alakú kamerarendszert, amely szépen belesimul az áramvonalasan kialakított hátlapba. A készülék két színváltozatban lesz kapható: Black és White.

A Xiaomi 14 Ultra a robusztus Xiaomi Guardian Structure köré épült, amely egy nagy ellenálló-képességű alumínium keretből, nano-technológiával előállított Xiaomi vegánbőrből és a Xiaomi Shield Glass-ból áll. Mivel egyetlen alumínium darabból áll, a Xiaomi Ultra 14 kerete 1,38-szor erősebb elődjénél. A Xiaomi által újonnan kifejlesztett nano-technológiás vegánbőr pedig még vékonyabb, még könnyebb a korábban alkalmazott anyagoknál, miközben hatszorta kopásállóbb.1 A Xiaomi Shield Glass, amely az innovatív All Around Liquid Display technológiára épül, újraértelmezi a kijelző fogalmát azzal, hogy minden oldalon és a sarkokban is íves, így egyesítve a lapos kijelző látványát a tapinthatóan finoman ívelt élekkel.

Az elragadó képminőségről a Xiaomi által alkalmazott, elképesztő, 3200 x 1440-es felbontású, C8 WQHD+ 6.73″ AMOLED kijelző gondoskodik, amelynek pixel sűrűsége 522 ppi, a frissítési rátája pedig 1-től 120 Hz-ig terjed – írja a gyártó.

És hogy a beláthatóság napfényben is tökéletes legyen, a kijelző fénysűrűsége 3000 nites.

A Xiaomi 14 Ultra egy professzionális, négy tagból álló kamerarendszert kapott, figyelemre méltó, 12 mm-től 120 mm-ig terjedő gyújtótávolsággal. Főkamerája ƒ/1,63-től ƒ/4,0-ig terjedő, fokozatmentesen változtatható rekesznyílással rendelkezik, ami a legkülönfélébb helyzetekben is megfelelő expozíciót biztosít. A készülék ultranagy, 1 hüvelykes LYT-900 érzékelője akár 14EV dinamikatartománnyal garantálja a kiemelkedő képminőséget még kihívást jelentő környezetben is. A négykamerás szettet a Leica 75 mm-es lebegő telefotó kamerája, a Leica 120 mm-es periszkópos kamera, és a Leica 12 mm-es ultraszéles látószögű egysége teszi teljessé.

A Xiaomi 14 Ultra mind a négy kamerája 8K felbontású videókat képes forgatni, 30 fps (képkocka/mp) sebességgel, ami példátlan az iparágban. A Leica optika és az 50 megapixeles szenzor egyedülálló élességű 8K videókat képes előállítani, amelyeket kiválóan lehet utólag szerkeszteni. A főkamera támogatja a 4K felbontású 120 fps sebességű és az ötszörös lassítású videófelvételeket is. Mindezeken túl, 4K felbontás, 60 fps sebesség mellett teljeskörű zoomolásra is képes. A készülék támogatja a Dolby Vision®️ felvételt 4K és 60 fps sebességnél, sőt ilyen paraméterek mellett képstabilizációt is kínál. Egy extra mikrofon is került a készülékbe, így összesen 4 mikrofon szolgálja ki a telefont, amelyek térhatású és egy pontra irányított hangfelvételeket egyaránt képesek készíteni.

A tökéletes videóforgatás érdekében, az új Filmes mód a mozifilmekből ismert funkciókat biztosít, mint például a 2,39:1 képarány és a 180 fokos szabály, amelyek a videóknak a mozifilmekre jellemző hangulatot kölcsönöznek, a mozgásokat a filmekből ismerős finom elmosódással ábrázolják. A vadonatúj MasterCinema 10 bites Rec.2020 formátumban kódolja a HDR videókat, hogy nagyobb részletgazdagságot érjen el. Kiválóan képes rögzíteni a csúcsfényeket és árnyékokat, felülmúlva a korábbi 8 bites BT.709 szabványt, különösen HDR képernyőkön. A Rendezői (Director) mód professzionális interfészt kínál fejlett paramétervezérléssel és naplóformátumú rögzítéssel, ami az utómunkát könnyíti meg.

A Xiaomi 14 Ultra-hoz külső monitorként más Xiaomi eszközök, például az új Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, párosíthatók, ami tovább fokozza a felhasználói élményt.

A Xiaomi szerint a HyperOS az intelligens ökoszisztéma jövője

Ezt, a felhasználót a középpontba állító rendszert a „Human X Car X Home” okos ökoszisztéma részeként alkották meg, négy fő célra koncentrálva: teljesítményoptimalizáció, eszközök közötti intelligens kapcsolat, proaktív intelligencia és teljeskörű biztonság. A Xiaomi HyperOS révén a Xiaomi 14 sorozat készülékei egy késleltetésmentes és egyszerűen működő operációs rendszert nyújtanak a felhasználóknak, amely továbbfejlesztett fájlkezelőt és memóriakezelő képességeket, újratervezett grafikus alrendszereket, megújult felhasználói felületet, eszközök közötti zökkenőmentes kapcsolatot, valamint fejlett kiberbiztonsági és adatvédelmi funkciókat kínál.

A Google Fotókkal való integráció lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonságos csatornákon keresztül tölthessék fel ide fotóikat és videóikat a Xiaomi Galérián belül. A felhasználók ezen kívül könnyedén megtekinthetik és szerkeszthetik, valamint meg is oszthatják a Google Fotókkal szinkronizált tartalmaikat, ugyancsak a Xiaomi Galérián belül maradva. Ez a funkció a nemzetközi piacokon 2024 tavaszán válik elérhetővé a Xiaomi készülékein.

A Xiaomi 14 12GB+512GB tárhelyváltozatban, 399.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható március 1-től a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

A Xiaomi 14 Ultra 16GB+512GB tárhelyváltozatban, 599.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható várhatóan április elejétől a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül

Az eseményen a Xiaomi egyéb termékeket is bemutatott:

a Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 tabletet, a Xiaomi Watch S3 és Xiaomi Watch 2 okosórát, a Xiaomi Smart Band 8 Pro okoskarkötőt, amelyek hamarosan szintén megjelennek a boltokban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.