Mobiltech

Skypeolnál a régi telódon, de túl sok helyet foglal? A Microsoft dolgozik az ügyön

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.05 | 12:46

A Microsoft kénytelen felkötni a gatyáját, ugyanis a Facebook és a Google is nagy erőkkel dolgozik a telefonos videóhíváson. Az elkövetkező hetekben érkezik majd egy Skype frissítés az Android készülékekre, aminek köszönhetően kevesebb helyet foglal majd, és kevesebb erőforrást fogyaszt majd, mint most.

A frissítés főleg azokat az Android telefonokat érinti, amik 4.0.3-tól 5.1-es rendszerrel futnak. Jogos lehet a kérdés, hogy miért foglalkozik a Microsoft olyan telefonokkal, amikre már évek óta nem érkezik frissítés. Az álláspontjuk a következő:

Rengeteg fejlődő országban nem tehetik meg az emberek, hogy évről-évre megvegyék a legújabb telefonokat. Szeretnénk, hogy ezekben az országokban is jól lehessen használni a Skypeot.

Ezért a frissítés nem csak lebutítja majd a programot, épp ellenkezőleg. A hang és a videó minőségét is pozitív irányba mozdítják. A Google 2018-as felméréséből kiderül, hogy az Android használók 42 százaléka régi készülékeket használ, szóval teljesen érthető a Microsoft lépése, ezzel tényleg nagyobb közönséghez tud eljutni a Skype.

Nyitókép: pixabay.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló